Det bästa med hösten…..

Finns det? Det bästa med hösten alltså? För en sommarälskare som rektorskan borde svaret på frågan vara ett rungande nej, men så självklart enkelt är det ingalunda. En vän till mig skrev en underbar betraktelse idag på FB där frasen ”sommaren var aldrig min bästa årstid” etsade sig fast i mitt inre. Sommaren som ju alltid är rektorskans bästa årstid har dock tuff konkurrens (hör och häpna) av hösten. Så är det. Jag är inte bara en sommarälskare, jag är också en inbiten höstälskare. När det är dags för höst vill säga.Och alldeles särskilt då vi har haft en lång, varm och härlig sommar. Det är där och då jag kan längta efter den höga och klara höstluften, solen som värmer på avstånd och regnet som kan trumma i timmar mot tak och rutor. Jag gillar vinden som viner kring knuten, mörkret som bäddar in vår tillvaro i en slags mjuk och go filt och känslan av att man inte alls behöver passa på att ta vara på någon utetid alls. Att tända ljus, ta en skogspromenad och förundras över hur vackert de brinnande höstfärgerna avtecknar sig mot en molnmörk grå himmel. Att tända punktbelysning, laga en het soppa, meditera vid en sprakande brasa. Framförallt gillar jag att hela tillvaron går in i en annan fas, tempot sänks och kraven likaså. På något konstigt sätt frigörs mystid för rektorskan i takt med att höstdagarna rullar på.

Imported from Pixbox

En ny arbetsvecka har startat och jag har fått på mig långbrallor och jacka. Morgonen startade lite kylslaget men framåt dagen värmde solen riktigt skönt. Efter skolan for vi hem på emfika och sedan tig vi en tur till golfbanan Gabriel och jag. Han var spelsugen och moi behövde frisk luft. Underbart skönt! Väl hemma käkade vi lite Pytt i panna, tog en härlig dusch och har nu hamnat i soffan framför Halv åtta hos mig. Vet faktiskt inte när jag satt och kollade på tv senast (bortsett från något sportevenemang). Ikväll tänker jag mig att jobba lite framför tv:n och så sussa kudden i bra tid. För er som undrar så är TB framme och på plats i New York. Allt bra att utläsa av hans ytterst manliga, kortfattade sms. Hehehe…..

Kram Mia

6 thoughts on “Det bästa med hösten…..

  1. Åh, jag är ju också en sommarälskare, men så kom hösten. Sprakande vacker och krispigt frisk och ack så mysig. Då vänder tankarna – undrar om jag inte är en höstälskare ändå. Speciellt efter en sådan här underbar sommar, då är hösten inte tung. Inte det minsta.

    kram!

  2. Konstigt nog börjar jag också gilla hösten…. men vänta bara tills det blir kallare, regnigt och blåsigt. Då blir det nog andra tankar 😉
    Gott att sonen är framme.
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *