Dreamhack

Vem farao har kapat mina drömmar? Man känner ju till det där med datorhackers som tar sig in i system  av olika slag, men vem i herrans namn vill ta sig in i mitt drömsystem? Jag fattar ingenting. Jag drömmer som aldrig förr och det ena konstigare än det andra. Jag kan väl inte direkt påstå att det är mardrömmar, men ni vet sådär verkliga drömmar att jag rycker till, skriker till och vaknar. Vad värre är att när jag väl vaknar så tror jag att drömmen är sann, alltså att det är i den jag lever. Jag far upp, yrar omkring och inte sällan letar jag efter någon eller något. Annars kan man ju vakna upp och liksom ligga still där i sängen och pusta ut i ett ”Puh, det var ju bara en dröm”. Men nädå, jag lever vidare i drömmen en god stund innan jag helt andfådd kan luta mig tillbaka igen mot kudden. Helt galet!

Imported from Pixbox

Lördagskvällen blev kort här på Näset. Vi var alla trötta efter en tidig dag och utflykt till Kastrup. Att man kan bli trött när man mest har suttit stilla en hel dag är ju egentligen en gåta, men ändå. Lite halvrisiga i förkylning, illvillig och högst irriterande hosta hos maken samt halsont på moi så kröp vi ner tillsammans med Gabriel efter Arsenals 1-1. Tack och lov. Det blev en motig dag för Gabriel och han grät en skvätt innan han somnade av längtan till sin älskade storebror. Och somnar man innan klockan 22 en lördag så blir ju sömnen därefter. Vaknade 04.03 med ett ryck. Fortfarande kvar i drömmen. Förstås. Flög upp och började leta i huset. Har ni provat att ta er runt i ett becksvart hus utan att slå er halvt fördärvade? Ingen snitslad bana här precis. Bordskanten i övre lårmuskeln och sidebordet i knähöjd – sen var jag vaken vill jag lova. Med besked. Frustande ramlade jag ihop i Lassesoffan. Med filten om mig och ett tänt ljus började jag återskapa nattens dröm, backade bandet så att säga på psykologspråk. ”Semester i värmen, långt borta. Sol och ljus och värme. Människor i sommarkläder, jag själv i min älskade solklänning. Mycket folk och många rum. Hittar plötsligt ett litet barn som jag plockar upp i min famn. Han passar så bra där mellan armen, brösten och nästa arm. Perfect match liksom. Vaggar och gosar. Vi transporterar oss genom det gigantiska sommarhuset och alla de olika människorna. Pratar, skrattar, dansar tror jag till och med. Och vips är jag ute på stranden en vända, med flera småknattar runt mig. Mammor och pappor, lek och massa bus. Äter gör vi med. På trappan. Välter ut glaset. Går in för att hämta trasa och upptäcker först då att jag inte längre bär på något barn. Han är borta. Minns inte var jag la honom. Och när jag går in i nästa rum sitter han där som vuxen med sina polare omkring sig. Äter och pratar och kollar på fotboll.” Och där vaknar jag…..Tja, det var väl TB som jag drömde om gissar jag. Och hans frigörelse och fotbollsresa förstås. Säkert var det han som hackade sig in i min dröm inatt. Och visst förlåter jag honom. Trots att söndagen blev megalång av denna enkla anledning.

005

Gabriel hade SUH idag. SUH står för ”Spel Utan Hets” och är en fantastisk turneringsform för våra yngre fotbollsspelare. En slags sammandragning där varje lag spelar 3 matcher a 20 minuter – samling 09.00 och så allt klart till 11.30. Perfekt! Idag orkade solen leta sig fram lite lätt ur diset. Jag hade sällskap av bästa Lotta och Malin samt flera andra mammor och pappor. Brassestol och fikakorg och så det motsatta till SUH nämligen SMF, Spel Med Föräldrahets. Hihihi, jamen det är ju omöjligt att inte ropa och heja på sina små hjältar. Inget stök och bråk eller negativt, men mycket puff, hejande och klapp. Det är väl ok? Eftermiddagen innehöll sedan vovvemys, städning, en runda på golfbanan för att prova nya klubban och så idel väntan på att TB skulle höra av sig. Lite omplock i garderober – hej då sommarkläder och välkommen långbyxor. Hejdå mina godingar (Ballerinor, flip flops och klackaskor) och välkomna boots, stövlar och gummistövlar. Ingen sorg men chockerande nog fick jag för mig att göra ett utrens. Imorgon säljer jag av lite dojjor på jobbet – merparten av dem icke använda. Hoppas de får ett bättre hem helt enkelt. Nu ska här preppas söndagsmiddag och slappas i soffan. Ny jobbevecka imon.

Kram Mia

4 thoughts on “Dreamhack

  1. Så där verkligt drömmer man i perioder, tycker jag! Så självklart i drömmen, men inte när man är vaken! Ibland bär man med sig drömmen hela dagen, kanske flera dagar!

  2. En stunds ångest innan man fattar att det bara är en dröm…jobbigt.
    Jag skulle också behöva göra det där säsongsbytet i garderoberna, men har inte orkat.. är bara så trött, så trött. Nåväl, kallare tider kommer och då måste jag 😉
    Kram J

    • Det var så skönt och lätt att hitta rätt kläder idag, men jag gick på de tunna pjucksen i alla fall. Bootsen får vänta några veckor. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *