Jag Cykeltjuven

För somliga är titlar mycket viktigt, för andra bara något envist ont som sorterar in oss alla i fack. Och så finns det de som behöver dem för en slags identifikation. Rektorskans förhållande till titlar är ytterst avdramatiserat. Jag varken orkar eller vill bry mig om vad människor har för titlar, likväl som jag gärna benämner mig själv ´”rektorskan”. Motsägelsefullt? Även om jag bryr mig mer om människan bakom ett namn, en titel så kan jag likafullt känna att det är oerhört praktiskt att veta vad personen i fråga sysslar med. Och vad rektorskan sysslar med det vet ni ju – om inte annat så ordbajsar hon lite här i Happyvardag.

Imported from Pixbox

Jag har gjort något väldigt skämmigt, mina vänner. Något som inte bara ger mig en ny titel, utan som också i värsta fall utökar mitt CV. Jag har stulit en cykel. Mitt på blanka söndagseftermiddagen for jag in till Lasses lägenhet och skulle fixa det sista, nämligen hämta hem hans cykel. Vicevärden påminde mig om det där och eftersom jag inte hade den blekaste aning om hur Lasses cykel såg ut (mer än att den var relativt nyinköpt och om jag kände min älskade bror rätt inte alltför sönderanvänd) fick han visa mig. Tyvärr passade inte de nycklar jag kunde uppringa i hans nyckelskåp och redan där borde jag förstås kopplat på kontoret, men jag skyller på att rektorskan var spytrött och bara sugen på att bli klar med allt. Just därför tvingade jag maken att bära iväg cykeln på axeln som värsta cykeltjuven och hem for vi. Idag fick jag ett samtal. En granne till Lasse saknade sin cykel och undrade om jag hade sålt den på Blocket. Herregud så himla förargligt va? Klart att den inte var såld. Till mitt försvar kan jag dessutom säga att jag varken har hämtat hem vinkelslip eller bultsax för att såga av låset. Får man en guldstjärna för det tror ni? Nu har jag bett tusen gånger om ursäkt, lastat cykeln på cykelhållaren samt packat ihop en goodiebag med vin som plåster på såret till den rättmätige cykelägaren. Vilken cykel som är min brors förtäljer icke historien och jag har svårt att se mig själv smyga omkring i förrådet och försöka ta med mig någon annan. Denna cykeltjuven får nog helt enkelt dessutom efterskänka en stycken cykel till den bostadsrättsföreningen. Och liten stad som det är pratar väl snart alla om den simpla cykeltjuven kan jag tro….

Kram på er

 

8 thoughts on “Jag Cykeltjuven

  1. OMG vad pinsamt 😉
    Min titel denna veckan är surkärring… Kanske berättar om det en dag, men det går ut på att ingen eller väldigt få är lika bra som jag…. eller hur!!
    Kram på dig //J

  2. Hahaha….måntro att änglalasse skrattar gott åt dig nu! 🙂 Underbar historia och tjuv är du inte förrän du tar något medvetet…eller är det bara min simpla ursäkt kanske? 🙂

    • Det gör han säkert Zarah. Tyckte ”’ägaren” var lite tyken faktiskt. Man kan väl se lite roligt på tillvaron i alla fall eller? Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *