Från det ena till det andra

Medan den vackra sensommarlördagen övergick i septembernatt och någonstans under dessa timmar transformerade vädret många grader svalare, sov jag min skönhetssömn. AC till sovrummet kan vara mitt livs allra bästa investering – just saying! Söndagen bjöd på en ytterst dimmig och sval start, eller vad sägs om en morgonpromenix med fleecetröja på? What? Det kändes redan tidigt under förmiddagen att  det förmodligen har vänt nu – att hösten är redo att göra entré och vår vackra, härliga sommar får ge vika. Och vem skulle jag vara att klaga? Jag satte igång städning av hus, socialisera stryktvätten och så förbereda lunch. Maken for på golftävling, vi andra passade vovvarna Zlatan och Messi. Mor och far hämtades för deras månatliga ekonomigenomgång och jag säger bara ojojoj. Algoritmuppställning i ett noteringshäfte kan väl knappast inte kategoriseras som ett optimalt förfaringssätt. Jag undrar sannerligen vad mor Anita har för otalt med miniräknaren jag har gett henne? Ja, säger hon, man vill ju inte bli avdankad och trög. Jag vill ju hålla huvudet igång. Vad hon definitivt har förbisett är att även hennes dotters huvud hålls igång då uträkningarna på ingalunda sätt stämmer överens med aktuellt kontostatus. Och jag har inget som helts behov av att hålla igång huvudet med matematiska uträkningar jag inte. Inte ens den minsta lilla tillstymmelse till önskemål om det där ens. Holy Moly, mitt tålamod prövades en stund sedan matade jag den godmodiga vargen inom mig och vi njöt av en härlig mexlunch tillsammans.

004

Eftermiddagen bjöd sedan på undanplock av altanmöbler ackompanjerad av de regntunga cumulus nimbus som allt mer bestämt intog himlen över vår Happyvardag. När jag stängde dörren om garaget öppnade sig himlen i värsta regnskuren och det var då jag visste, visste att jag tog rätt beslut. Behöll möblerna och njöt till sommarvärme igår, plockade in och kröp upp i soffan inomhus lagom till regnet idag. Perfect match! Gabriel lämnades på fotbollsträning och maken och jag for för att hämta Lasses cykel som skulle flytta hem till oss. När vi gick förbi hans port kikade vi uppåt, såg solen bryta igenom ett massivt molntäcke och glittra i trädkronorna i parken. Såg att fönster och balkongdörrar var öppna i ”hans” lägenhet, hörde prat och skratt därifrån. Vinkade mot solporten, gjorde hjärtehälsningen och förstod att det är dags att move on. Kvällen har spenderats med hämtmat från lokala kvarterskrogen och sedan soffan för oss allesammans. Maken är genomförkyld, GB ”skittrött” och TB lite mosig. Själv är jag på topp som vanligt…..hehehehe. Hallå hej höst!

Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *