Nytt läge – ny tider att vänta

Visst är det spännande att följa efterdyningarna av valet, diskussioner likväl som analyser. Det spekuleras, tros och förhoppas. Som efter vilken tävling som helst lyder frågeställningar kring om det var rätt vinnare eller ej. Personligen har jag svårt att se att det finns någon vinnare överhuvudtaget, även om jag rent förnuftsmässigt inser att somliga gläds mer än andra över sina framsteg och framgångar. Så tja, jag önskar väl mest Lövén lycka till med uppdraget att få ihop en regering och få igenom sin politik. Vad som händer nu återstår ju att se, men man behöver ju inte vara raketforskare för att inse att det krävs skattehöjningar om vallöftena skall genomföras. Och det krävs inga stora chansningar för att gissa att det kommer att pustas och stånkas, gnällas och gnölas på sina håll. Det är heller ingen vild gissning att fler saker kommer att detaljregleras från högre nivå så visst är det nya tider att vänta, tror jag.

001

Tisdag idag och jag har varit hypereffektiv de senaste dagarna. Massor av saker har betats av både jobbmässigt och privat, men ännu kan jag inte påstå att jag har full koll. På rätt väg är jag definitivt. Dock kom ett smärre bakslag så här innan hemgång. Gabriel klagade över huvudvärk och fick sticka hem tidigare med papi samt avstår golfträningen ikväll. Lite frostig stämning. Rektorskan skulle lite effektivt få med sig många saker ut från kontoret och tyvärr missade hon en viktig detalj – nämligen ena handens långfinger (höger dessutom). Just det fingret blev kvar i dörren då hon svepte iväg den med en distinkt dask. AOUCH……..Tusen tack Lina och syster Nettan får att ni tog hand om mig samt bästisMaria för att du tog mötet åt mig.  Fingret är inte snyggt, dessutom dunkar det lite lätt (hehehe). Kvällens möte fick ställas in och det blir soffhäng för hela slanten. När man inte fattar att man ska ta det easy själv ordnar kanske livet det åt en, eller hur?

Kram Mia

8 thoughts on “Nytt läge – ny tider att vänta

 1. Ajajaj, ta det easy 😉
  Här hemma kör vi sjukstuga så det ryker om det, har skrivit av mig lite ”hemma hos mig”… Stora madam med körtelfeber och halsböld, och antagligen körtelfeber hos liten också men en mycket mildare grad.. själv har jag bara huvudvärk och halsont i dag 😉 Älska hösten, eller hur var det 😉
  Kramar J

 2. Aaaaj! Jodå, livet fixar till det med en smäll oftast… O man inser efteråt lite så där efterklokt att man kanske skulle bromsat en aaaaning….
  Jag känner stor oro inför framtiden om jag ska vara ärlig. Mycket står på spel. O oroligt är det med dessa olustiga vindar som blåser.
  Men nu tar vi ett sjupt andetag och tar oss an denna onsdag!
  Kram Anna

 3. Hoppas bulltandet är borta idag.
  Ja, Valet gick ju inte som jag önskade och dotterns reaktion på att tredje största partiet inte önskade att hon bor i Sverige fick hjärtat att hoppa över ett slag och sedan satt vi ner länge och pratade om allas lika värde som vi ofta gör men nu hade hon för första gången upplevt att alla inte tänker så om henne och hennes familj.
  För dottern var orden” tredje störta partiet” skrämmande, då procenten är svårare att få grepp om men en tredjeplats är ju på prispallen över vinnare.
  Och att Sverige Demokraterna ”jublade” de ordet hakade hon upp sig på i tidningarna för vem jublar över att vara elaka.
  Att vara snart 10 år och förstå sig på vuxenvärlden innebär mycket grubblande just nu efter Valet.
  Mer än vad jag var beredd på men med barnen får man nya upplevelser dag efter dag.
  Hoppas Gabriel mår bättre idag.
  Kram kram

  • Usch ja, stackars dottern och er. Bara inte klokt att så många kan tänka sig tanken att olika inte är bra. TB är mycket irriterad och har varit väldigt aktiv gällande valet. Han har många vänner med icke-svenskt ursprung och tycker att mångkulturalitet är en självklarhet. Svårt att förklara för Gabriel för han ser inte ens att människor är olika. Han tycker ju att han ser likadan ut som Goitom och Bahoui i AIK. Underbara onge…..Kram på er goaste familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *