Att ångra sig mitt i

Är ni som jag och mycket väl kan ångra er när ni väl har valt något eller påbörjat något? När man står där som en toka, förvirrad som få med dimmig blick och ordet vilse intatuerat i pannan. Mitt i en aktivitet, mitt i en motionsrunda, mitt i allting – med lika mycket kvar åt varje håll. Eller är det bara jag?

001

Idag har jag redan vid två tillfällen, om inte hunnit ångra mig, så i alla fall kraftigt ifrågasatt min egen förmåga att ta väl genomtänkta och begåvade beslut. Det är väl inte illa för att vara en lördag, så säg? Jag inledde morgonen med att ta ut min skönhetsömn omringad av vovvar. Snabbt startade sedan dagen för Gabriel och mig med en promenad med vovvarna. Regnet hängde i trädtopparna såväl bokstavligt som bildligt talat och lagom till att  vi nådde toppen på skogsrundan öppnade sig himlen. Prova paraply om du har tre vovvar och en 8-åring med dig ut….hehehe nej tack! Så där stod vi x antal minuter senare (typ 30)  dyblöta med trippelitropp lite all over the Place. Och fnittrade det gjorde vi visst med…..Det är så befriande härligt med fnitter, inte sant? När det anfaller en och bubblar sig igenom magen och upp i halsen. När kroppen får sockerdrickskänning och benen viker sig. När magen krampar och tårarna letar sig upp i ögonvrån. Fast man knappt har en aning om vad man skrattar åt. Lovely!

002

Och efter diverse lördagsmys som långfrulle, varma duschen och bloggpromenad flög väl själve den i mig. Innan jag visste ordet av och definitivt innan jag hann stoppa mig själv hade jag plötsligt påbörjat stora utrenset i tvättstugan, dvs projekt 3/10. Och det kände så underbart härligt så där initialt. Och någonstans mitt i….. mitt i en röra av damm, gamla illaluktande fotbollsskor (förlåt min fotbollsgud men somliga dojjor verkligen luktar förfärligt) och en uppsjö av städattiraljer som definitivt har nått sitt bäst-före-datum…..mitt i allt det där kommer jag på mig själv med att ångra mitt tilltag. Varför i herrans namn började jag med detta just idag? Denna första dag av ledighet sen jag vete sjutton när. Caught in the middle, nowhere to go. Snabba överläggningen med mig själv och sedan körde jag så det ”rykte” som Gabriel säger. 4 (yes, du läste rätt. Hur farao är det möjligt?) fyllda sopsäckar senare och en tvättstuga mer välstajlad än någonsin var jag rätt nöjd med mitt tilltag. Trots allt!

Ännu en dusch, ett härligt fikabesök hos nyvunna vänner och så middagsprepp, sen höll vi lördag. Tomattarte, nypillede reijer, krispig melonsallad och en picant gräddfilsdipp. Italian delis, ostar och så en massa goa kex och knäckesticks. Mmmmmm.Ett glas vin, tända ljus och så prat och skratt. Familytime när det är som bäst. Så värdefullt. Nu har vi kvällspromenerat vovvar, diskat och hamnat i soffan. Gissar att vi kommer att slöa till fint här. Hoppas ni har en njutbar lördag!

Kram Mia

 

8 thoughts on “Att ångra sig mitt i

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *