Tanten i stolen

Kanske har ni sett henne när ni kör förbi här på Näset (som om det vore någon genomfartsled, hehehe)? Tanten där i solstolen, med håret i en slarvig knut i nacken, glojärnen på näsan och så det ena benet i kors över det andra. Ivrigt vinkandes till alla som far förbi, oavsett om det är på cykel, i bil eller bara med de mänskliga apostlahästarna till sin hjälp. Med solen i nobban och med något förvirrat dimmigt i blicken. Hon ler lite fånigt, håller sig för magen och drar lite djupa andetag som ibland, bara ibland kan förväxlas med en ljudligt smackande suck. Hon är glad, nöjd och lite trött. Den där tanten, hon fyllde nämligen år i onsdags. Och fast att hon uppnått den anmärkningsvärda åldern av 45 år, trots att livet inte alltid har varit enkelt och lättnavigerat, trots allt tycker hon att livet på många sätt är vackert. Hon tycker att livet blir mer och mer prestiglöst och hon lär sig hela tiden nya värdefulla saker som på något sätt gör henne till en bättre form av sig själv. Tanten i stolen är förstås rektorskan i egen hög person.

005

Tanten har för tredje dagen i rad passat på att njuta en stund på altanen vid hemkomsten. Ni vet så där ohämmat njuteri när det är som bäst. När man inte alls tar de där förstulna solstrålarna alls för givet längre, ungefär som vid vårens första soltillfälle. När det värmer på avstånd, ger en hint om vad som finns där bortom regn och kyla, blåst och eländes elände.  Missförstå mig inte, jag älskar verkligen solen mitt i sommaren, men den är liksom lite självklar då. Tre eftermiddagar har bjudit på stunder som verkligen fyller på en tants kropp och själ. Och idag, idag skriver vi fredag. Det är med fredagar och helg under jobbperioden som det är med solen tidig vår och sensommar/höst. Man njuter så ofantligt mycket. Bara vetskapen, redan vid uppstigning,  idag om att en hel helg ligger framför en är ljuvlig. Den bär en hela vägen, so to speak….

004

Njuteriet för tant var i centrum även under gårkvällen. Det är liksom ingen hejd på det nu. Golftävlingens deltagare var bjudna på eftersittning och rektorskan fick följa med eftersom en deltagare fick förhinder. Det tackar jag extra för. Det bjöds på fördrink och mingel, krämig kantarellsoppa med osttoast, halstrad torskrygg med räkor och smörslungad potatis, vitt vin och rött vin, tal och skratt, kaffe och tryffel. Jag invigde mina svart skinnsandaletter och klädde mig för ovanlighetens skull i något så udda som orange blus. Tror jag chockerade hela församlingen. Minst! Lite trött i ögonen idag får sammanfatta gårkvällen helt enkelt.

002

Nu håller vi fredag. TB har match, våra goa lånevovvar är på intågande i helgen och i övrigt har vi väldigt få saker inplanerade. Lite helg och lite sol skulle glädja tanten i stolen välderliga. Happy Friday på er vänner!

Kram Mia

10 thoughts on “Tanten i stolen

  1. Vad fint du skrev på Petras blogg om sorgen av ett förlorat barn <3 Precis som du skrev, det var som att återuppleva allt igen. Jag har inte hunnit läsa din blogg men jag ska göra det. Varm kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *