Tandläkeri

Hua! Hur många av er rös bara ni läste rubriken? Vad är det med tandläkarbesök som gör att man frammanar såväl olustkänslor som hemska minnen? För egen del frammanar jag dessutom den där fruktansvärda brända lukten när slipen drar igång. Det spelar liksom ingen roll hur evinnerligt snäll tandläkare och tandsköterska (och jag har en fantastisk Magnus och en dito minst lika bra Carina) man än har, känslan av att vara fångad i en fälla överfaller mig ändå. Saknas bara galler för fönsterna och så bindanordningen vid stolen, eventuellt också en tvångströja, så är bilden komplett. Hua! Ni som har hängt med här ett tag vet ju om att jag snart hrm ”firar” ettårsjubileum som väldigt kontinuerlig patient hos just Magnus och Carina. Det var den 5 september som värken från helvetet slog till med full kraft och sedan dess har jag genomlidit tandbensinflammation, utdragning av tänder, infektioner, antibiotikakurer, tandbensflisor som trängt igenom det ytterst tunna tandköttet, otaliga värktabletter och en värk som höll på att knäcka mig. En tandrekonstruktion med titankärnor omgärdade av porslin som har hängts fast i munnen min på skenor var klar i början av april, nummer två är påbörjad idag. Denna gång visste jag ju exakt hur detta skulle kännas efter behandling nummer 1 och man skulle kunna förledas att tro att det skulle göra det hela mer obekvämt, men sådan är inte rektorskan. Nä, hon gillar att veta hur obehagligt det än är. Gillar att visualisera situationen framför sig, göra upp plan A, B och C och ha koll helt enkelt. Chockerande va? Eller inte!

Imported from Pixbox

Idag har jag spenderat 2.5 h gapandes. Jag blundade och tänkte på Florida, bland annat. Låtsades att jag var där i värmen och njöt av ledighet och annat mysigt. Och så tänkte jag lite på goa grejor att äta och dricka med (högst olämpligt där i tandläkarstolen, men ändå). Det gick bra. Jag känner mig dock helt mörbultad nu efteråt. Munnen smärtar, bedövningen sitter ihärdigt kvar, dreglet hänger i mungipan. Kvällens möte i Raif kommer förmodligen att bli en upplevelse utöver det vanliga.

Kram Mia

4 thoughts on “Tandläkeri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *