När lusten att sortera anfaller en.

Ja, inte bara anfaller en utan också har en tendens att ta över hela ens tankesfär, hela ens synfält, hela ens tillvaro. Ja då vet man att det är höst, i alla fall här i rektorskans värld. For sure! Ett av de allra tydligaste tecknen på behovet att boa in sig (och nä, jag är verkligen inte gravid även om det putar betänkligt kring magtrakten efter en väldigt njutbar sommar på alla sätt. Ska ta tag i den där motionen snart) är mörkret, kylan, regnet som sannerligen kräver sin mysfaktor på hemmaplan. Och just den mysfaktorn mina vänner, den hittar jag ingenstans här nu. Istället blir det lite som att vart jag mig än vänder ser jag potentiella objekt för utsortering, ommöblering och besök på tippen.

Imported from Pixbox

Jag brukar få en släng av det där, varför jag knappast borde bli förvånad men i år blir jag det ändå. Jag har ju ägnat måååånga veckor och otaliga timmar åt att rensa, sortera och köra undan saker från Lasses lägenhet (BTW, i lägenheten är det nu bara en tavla, en tv och en soffa som ska hem till oss nästa vecka. Sedan är jag klar där. Jippie! Bara två förråd kvar….). Att det nu fullkomligen kliar i mina fingrar att få sätta igång här hemma förvånar mig välderliga. Men men, .bästa sättet att motstå en frestelse lär ju vara att falla för den, så…..Jag noterade senast vid hemkomsten idag att ett speciellt ställe i tvättstugan är irriterande uppställt. Planen är att börja i GBs rum, med utrens och ommöblering för att sedan arbeta mig rum för rum mot ytterdörren på andra sidan huset. 150 kvadratmeter, hrm! Det blir  säkert bra framåt adventstid.

Imported from Pixbox

För några dagar sedan drömde jag mig tillbaka till detta och nu….nu drömmer jag om soppåsar, ordning och reda. Är jag klok, eller? (Det är en retorisk fråga, vilken inte kräver något svar. Just saying….). Fredagen har swischat, och för all del swoschat också, förbi och nu har vi mellanlandat på hemmaplan. Dukning och matprepp inför morgondagens kalas är utförd, TB laddar för match (skogsderby ikväll) och GB laddar för kalas. Den där fredagsdäcken lär inte infinna sig ikväll inte – hemkomst tidigast 21.00 nämligen. Nåväl, då hinner jag inte sortera något ikväll inte. Hehehe….

Happy Friday vänner! Kram Mia

 

4 thoughts on “När lusten att sortera anfaller en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *