Skolcool – Att fira en skolstart!

Äntligen idag. Den sista veckans alla förberedelser nådde sin kulmen igår eftermiddag och idag, idag välkomnade vi läsårets 257 elever till Friskolan Svettpärlan. 34 personal på plats redo för att göra skolstartsdagen till en lika minnesvärd dag som skolavslutning i juni. Det är sannerligen en utmaning som förpliktigar mina vänner. Men på Svettpärlan anser vi att det är lika viktigt att fira en skolstart som en avslutning. Att tonen sätts och ribban läggs för läsårets innehåll. Att vi redan från start riktar in på gemenskap, mellanmänskligt relationsarbete och en bra balans mellan laget och jaget (kollektivet och individen om man så vill). Som en summering  av dagen skulle jag vilja påstå att vi precis som vanligt lyckades riktigt bra.

002

Skolstart 08.00 i respektive klassrum. Rektorskan stod sin vana trogen en del av morgonkvisten (från 07.45) i trapphuset och hälsade samt kramade alla nya elever välkomna till oss, likväl som välkomna tillbaka till våra ”gamlingar”. Så mysigt att se alla studsa in på skolan igen – de känns minsann som ”mina barn” allesammans. En timme i klassrummen sedan samlas vi på vår läktare utomhus. Här hålls skolstartstal av moi och vi hälsar alla nya elever välkomna med applåd. Idag valde vi dessutom att dela ut nya rastleksaker som finaste familjen Forsmark (gamla elever på skolan) skänkte till oss istället för blommor till Lasses begravning. Underbart fin gest. Nu packades rastväskorna med fotbollar, frisbees, basketbollar, långhopprep, korthopprep, twistband och så streetbandygrejer. Därefter skickade vi en speciell hälsning till allas vår Lasse, på initiativ av Jakob i åk 5. Vi släppte ballonger som fördes med vinden mot himmelens höjd. Oändligt saknad. Alltid älskad. Aldrig glömd. En älskad medmänniska fattas oss varje steg på vägen!

009

En lila ballong var hjärteformad och vi skrev Lasse på den. Så släppte vi de tre ballongbuketterna mot skyn. Två buketter seglade iväg och ur den tredje slet sig allra först just den lila Lasseballongen loss. Seglade iväg som i en vinkning till oss medan vi alla ropade i kör ”Hej hej Lasse”.

013

015

Det kommer att bli ett bra läsår. Trots att Lasse inte finns med oss på ett fysiskt plan, kommer han för alltid att vara en del av Svettpärlan och därmed finnas med i hjärta, själ och tanke. Forever, for always and no matter what……Resten av dagen bjöd på mysiga stunder, glasstund och så en härlig lunch. För oss i personalen blev det dessutom tid för en kort debrief av läge och status i samtliga klasser. Imorgon möter vi en helt vanlig skoldag. Och jag tror att vi alla är redo, i allra högsta grad redo. Det kommer att bli ett bra läsår.

Kram Mia

 

8 thoughts on “Skolcool – Att fira en skolstart!

 1. Jag blir varm i hela hjärtat av att läsa hur årets skolstart har varit!
  Är så tacksam att just ni har hand om våra guldklimpar!!

  Kram

 2. En stark skolstart på många vis! Jag minns att jag tyckte det var spännande varje gång en ny hösttermin drog igång… mina töser verkar inte tycka det, helst inte den lilla. Hon vill helst liga framför dator o tv hela dygnen. Tråkmåns!
  Ha en bra torsdag, Kram J

  • Det var den och så vacker. Våra killar har längtat båda två i år. TB sa att han var färdig med degeriet nu. Kram Mia

 3. Kommer bli ett fint läsår.
  Här var vi en timme tidiga till skolstarten vilket inte gjorde barnen något då de längtade så efter klasskamraterna.
  Fler var tidiga så det blev en lek timme 🙂
  Nu är vardagen här igen och inskolning med minstingen som sakta vänjer sig vid allt det nya.
  Så vackert med ert ballongsläpp och hjärtballongen. <3
  Ett fint intiativ. Det symboliserar hur underbart ni tar er an varandra på skolan, lärare och elever.
  Så starka tillsammans.
  Kram kram

  • Vad härligt att det går bra hos er. Det är något visst med skolstarter, eller hur? Vår blev precis så ljus och vacker som jag önskade att den skulle bli. Kram och trevlig helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *