Semesterhjärnan

OMG, jag måtte då  ha fått avkoppling för hela pengen denna sommar. Att koppla ner hjärnkontoret ganska direkt när sommarlovet är ett faktum verkar vara någon slags keyword. Jag gick in i semestermode redan innan vi hade nått midsommar och nästan 5 veckor i Florida, i en annan dygnsrytm, långt ifrån alla vanliga människor och ting har gjort mig…..hrm……förvirrad. Rektorskan som normalt sett är en mycket effektiv, planerande själ har transformerats till en leasure pryl utan tillstymmelse till förmågan av tempoöka. Nu dansar hon mest omkring i tillvaron, fladdrar från det ena till det andra i såväl aktiviteter som i samtalsämnen. När det i tanken dyker upp något som skulle kunna förknippas med ”måste”, ”bör göras”, ”skulle vara fint att påbörja”…ja se då bara viftas det bort med förevändningen ”det hinner jag sen”. Chockerande! Har nog aldrig hänt för. Tillståndet ”jag passar på” verkar helt plötsligt ha blivit ett okänt begrepp.

Den sista torsdagen i juli, nere vid badbryggan. Vi tog cyklarna genom skogen Gabriel och jag och njöt av att ha ännu en ledig dag. Fika, bad och kortspel. Maken var på golfbanan och TB på hemmaplan – dagens viktiga leverans hade redan emottagits.

Den avkopplade semesterhjärnan hittade ingen bra strategi att påbörja arbetet med kartongerna. I själva verket skriker den avkopplade semesterhjärnan bara ”vänta”, ”vi tar det där sedan”. Precis som i allt annat. Jag har slutat höja på ögonbrynen över mig själv. Jag nöjer mig med att konstatera att det där nog är extremt nyttigt för mig och precis vad jag behövde som mest. Jag väljer helt enkelt att lita på livets finurlighet. Igår gjorde jag ett försök att påbörja trixet inför kick off och skolstart och det där gick däremot förvånansvärt bra. Allt är råtextat och klart för utskrift. Maken hävdar att det är autopiloten som sätter in, jag tror mer på att alla tankar och idéer är färdigburna under dessa härliga sommarveckor och att jag helt enkelt var redo att få det på pränt. Hur eller hur, lite trygghet mitt i mitt mera wildandcrazyme.

Havet ja och kartongerna visst, ni märker. Myeliniseringen i hjärnan fungerar sådär, fladdrandet så mycket bättre. Torsdagen bjöd på morgonpromenad och så for maken till golfbanan. Jag åkte och hjälpte finaste svärmor med lite omflytt och sedan käkade grabbarna och jag frulle under parasollet i trädgården. Ljuvligt! Bäst var det var dök DHL upp med leverans av…..ja, våra nyinköpta altanmöbler. 3 pallar och jag såg framför mig gigantiskt med montering. Och många svordomar. Just därför laddade vi upp vid badbryggan Gabriel och jag. När maken sedan kom och öppnade upp kartongerna visade det sig att ALLT var FÄRDIGMONTERAT. Tack Bauhaus! Jag har alltid undrat varför alla ska ta efter IKEAS koncept med allt i beståndsdelar. Nu vet jag att det finns företag som levererar. Ommöblering pågår, så skulle man kunna säga nu. Soffgruppen är så mycket större och det blir toppenbra när bara sista delen till parasollen kommer. Då blir det före och efter bild här sötisar…..

Kvällen ägnades sedan åt golf för Gabriel med kompisViktor, power walk med fika hos bästa Lasse/Gia/Gurra och löprunda för TB. Nä vi alla samlades på hemmaplan njöt vi av bakpotatisbuffé med goda tillbehör samt en stund i nya loungegruppen. Så nöjd! Imorgon är det fredag och frågan är om det verkligen kan bli mer helgkänsla än det har varit de senaste veckornas alla dagar?

Kram Mia

4 thoughts on “Semesterhjärnan

 1. Underbart att få växla ner och känna att det ger så mycket mer tillbaka.
  Du skall vara stolt över att du lyckas vännen.
  Låter så spännande mer er loungegrupp, den är verkligen läcker. Ser fram emot efter bilderna.
  Önskar er en skön fredag. Kram

  • Åh ja, jag älskar den med. Vill bara ha parasollet intakt nu för det blir lite varmt. Återkommer vännen, Kram Mia

 2. Det låter väldigt sunt! Och jag är så glad att du har fått en fin sommar, där du har kunnat komma ner ordentligt i varv.
  Ha nu en riktigt, riktigt härlig fredag och fortsätt att njuta och vara i nuet!
  Kram
  Rebecca

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *