När den Floridianska drömmen möter den svenska Happyvardagen

Natten till sista onsdagen i juli rasade ovädret här i vår Blekingska Happyvardag. Det var estimerat regn och åska samt svalare temperaturer. Med en ljuvlig AC i sovrummet sov de flesta i familjen sig igenom blixt och dunder och den enda vakna funderade inte ens på att jaga iväg familjen ut i bilen (jaja, det var så vi blev uppfostrade av mor Anita). Jag låg där i sängen och tänkte att 5 veckors KBT i Florida har burit frukt – jag har blivit modig. Eller i alla fall lite….När dagen grydde sov vi som stockar och lagom till morgonpromenaden lättade molnen och solen brände så småningom bort alla cirrus. Plötsligt var det en ny sommardag här på solkusten.  Me like!

Det blev altanhäng en stund, lite hemmatrix och sedan cyklarna ner till bryggan. Här hängde vi med nyfunna vänner av alla de slag. Med oss hade vi förstås våra viktiga attiraljer – svensk Hallonsoda, amerikanska cockies och Scooby snacks, svensk skärgård och amerikansk solkräm. Den bästa kombon så här en het julidag. En stund hemma och så ner till bryggan igen. Ljuvligt. När kvällningen nådde oss tog vi en tur till kyrkogården för att hälsa på såväl Lasse som Calle. Lite klipp och trix, rensa bort och lämna vackraste hjärtestenen hos Lasse. Lugnt och harmonsikt, liv och död på ett ganska naturligt sätt. Det har alltid varit viktigt för oss att våra killar ska vara en naturlig del av detta och idag fick vi möjlighet till ett djupt men livsviktigt samtal med Gabriel, allt utifrån hans frågeställningar. På vägen hem kompletteringshandlade vi på City Gross och sedan fick vi minsann bada igen.

Klockan sex hämtade vi upp finaste svärmor för en golfrunda med efterföljande kvällsbad på Trumme. Gabriel spelade riktigt fint och lyckades sedan med volt från bryggan på Trumme. Mycket nöjd kille, ömma modern mer med hjärtat i halsgropen med men….Väl hemma blev det en underbar mexbuffé och sedan fotboll i trädgården Ett lika viktigt taktiksamtal med mor Anita kring liv och död, sorg och saknad  och i takt med att mörkret sänkte sig insåg vi att ovädret kom allt närmare. Åsk och blixt och dunder, tunga regndroppar och så den tilltagande brisen. Trots min älskan av vackert väder önskar jag mig ett rejält riv inatt så att vi får fint väder igen. Soliga dagar och oväder på natten, en perfekt kombo signerad Naples. Bilden nedan är utsikten från vår altan – rätt nice!

Kram Mia

 

10 thoughts on “När den Floridianska drömmen möter den svenska Happyvardagen

    • hahaha, ja maken min anser att man måste möta sina rädslor så det är det jag tränar på. Nästintill dagliga helt galna åskoväder i 5 veckor botar en sådan rädsla – garanterat. Kram Mia

  1. Så härligt ni har det…på tal om åska…jag avskyr det också…Ingen av de gånger vi har vart iväg tidigare så har vi haft så mkt åska och regn som denna gång…Så jag har väl också gått i någon slags terapi…Det sprang runt en ödla på väggen i vårt rum också…ogillar väldigt mkt…men den terapin tar vi en annan gång…denna gång tillkallade jag hjälp…:)
    Kram

    • Det var ju helt galna oväder denna sommar. Kan tro att det kan vara läskigt mitt i hurricaneseason. Ödlor och småkryp är inget som stör mig, däremot ormar. Bläh! Har dock inte träffat på en enda i Florida så….Kram vännen

  2. Vi har alltid varit öppna och ärliga i vårt prat med barnen om döden, de har ju varit med om att mista både morfar och farfar, och kompisföräldrar så det har fallit sig naturligt att prata om det. För mig är det viktigt att det är naturligt och inte hysch-pysch kring det, vi ska ju alla den vägen vandra -ju senare desto bättre.
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *