Sicken go lördag

Ni kanske undrar om jag har vaknat alls denna lördag, I have. Maken och jag har sovit som stockar till bruset av vår nyinförskaffade AC. Maken somnade med fjärrkontrollen i handen. Vad är det med män och deras fjärrisar (eller fjärrkunn som Gabriel säger)? Nåväl, klockan 09.00 behagade vi slå upp våra små ljusblå. Lovely! Vi vaknade till en molnig himmel och något svalare luft, varför jag efter intagen frulle och skickandet av make till golfbana och TB till AudioVideobutiken drog igång städning. Plötsligt öppnade sig himlen dessutom. Perfekt städväder, tänkte jag. Efter en intensiv runda genom husets 150 kvadratmetrar var jag inte precis lika säker. OMG, vi snackar rinnsvett på de flesta delar av kroppen. Men fint blev det och gott luktar det. Dock inte jag då….

Därefter återföll  jag genast till mitt semesterläge. Jag tog fem minuter i solstolen (jepp, avslutad regnskur och nu varmt men molnigt). Underbart skönt. Sedan for vi till vårdcentralen 24/7 för borttag av en stycken speta i foten på Gabriel. Världens bästa sjuksyrra jobbar där. Att hon är min storasyrra är liksom bara bonus. Lite bad och altanhäng med gapskratt och sedan for vi hem med två kassar dryck inhandlat på ICA. När det närmade sig kvällning kommer finaste svärisarna och vi tog vovvarna med oss till Rävskär för bad. Därefter gick vi alla till badbryggan och kvällsbadade med  familjen Bovbjerg. Suveräna människor – älskar att hänga med dem.

Blöta, men inte kalla, vilket i sig är ganska ovanligt för att vara Sverige landade vi hemma hos oss med målet att grilla hemgjorda burgare. TB hade redan preppat middagsfixet (fin kille det där. Undra vem som fostrat honom? Hehehe, skojar bara….)  och i ett huj fick vi fram en härlig kvällsbuffé till oss och svärisarna. Åt och drack och pratade och skrattade. Värdefull påfyllnad. Idag igen! Det är mitt nya livsmotto- Varje dag! Att inte ta sig själv och livet på för stort allvar. Att njuta av stunden istället för att tänka på före och efter. Att bara leva och njuta. Somliga har inte den möjligheten längre så….Jag har lovat dem och mig själv  att fortsätta leva och älska livet även för dem. Den livsinställningen känner jag mig extremt nöjd med.

Så nu tar vi lördagskväll. Disken är fixat, vovvarna kvällskissade. Alla mina pojkar har landat vid olika tv-apparater/spelkonsoller. Själv sitter jag på altanen, blickar ut över mina domäner. Se dimman dallra omkring i knähöjd. Känner den lätta kvällsbrisen mot kinden. Inser att mörkret inte är alls långt borta. Förnimmer sommarkvällens speciella doft. Tänker att  livet är bra härligt ändå. I varje stund, varje upplevelse är livet så finurligt. Hoppas ni får den bästa nattsömnen vänner. Jag avslutar med en bild på mig och mina fina söner.

Kram Mia

4 thoughts on “Sicken go lördag

  1. Har föreslagit för maken att vi ska införskaffa AC och han var med på det direkt!
    Sommar sverige kan vara bra härligt emellanåt och finns det någe mysigare än att sitta ute på kvällen och beundra lugnet och stillheten?
    Ha en underbar söndag! Själv ska vi åka till Furuvik med några av barnen, det blir nog en utmaning i värmen hihi. Kram

    • Det är supereffektivt och underbart. Bara köp – värt varenda krona. Hoppas ni haft en finfin dag i Furuvik vännen. Kram Mia

  2. Införskaffade också nyss en fläkt…en liten retrofläkt som vi flyttar med oss vart vi än går…ni är inte alls jetlaggade eller? Jag och Leo sover utan problem till 11.30…får skärpa oss…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *