Sinnebilden av den svenska sommaren

För mig då. För mig som precis nyss är hemkommen från den Floridianska sommaren. och jag vet, det finns de som undrar hur i herrans namn man kan lämna den underbara svenskheten sommartid för sommar utomlands och det är en helt berättigad undran. Svaret tåls dock att upprepas: Man kan aldrig vara säker med det svenska vädret. För två somrar sedan svor vi ve och fasa, höll på att frysa knäna av oss och rostade nästan av allt regn och det var just där och då som vi bestämde oss här i Happyvardag. Det är inte möjligt för oss att vänta, vänta och ibland vänta förgäves på sol, sommar, värme och salta bad. Den längtan blir för tärande helt enkelt. Vi vill vara säkra på att få sommar på sommaren. Och det har vi sett till att få i två år (med förvisso suverän sommar även i Sverige, men som sagt. Man kan ju aldrig räkna med det.)

Att komma hem till en fullt utvecklad sommar är ljuvligt och något jag kan varmt rekommendera. Första dagen blev mest catch up hemma, men igår torsdag  tog vi sikte på vägen genom skogen till bryggan vid havet. På cykel i det knastrande gruset, där dammet stod som en ridå i den ihärdiga värmen. Pratandes och skrattandes. Med badväska och kyldito modell svenska mått och så lite kortlek och tidningar, filt och solglajjor. Klockan som precis hade passerat lunch och frukosten som precis hade hamnat i magen. Underbar start på dagen…..

Vi hämtade upp kompisarna Lucas och Linus och så badade vi. Härliga svalkande bad, kanonkulehopp och så simmade ut till flotten för lite dyk. Om och om igen….

Den medhavda fikan bestod av mormor Anitas hembakade muffins (från frysen) och så hennes nykokta jordgubbssaft. Finns det egentligen något bättre? Finns det något annat som liksom symboliserar sommar som just det där?

På eftermiddagen gick vi ner till Rävskär med alla vovvarna. Axel älskar att simma och bada och dyka, Elsa håller sig enbart på land och Milou kan möjligtvis sträcka sig till att bada tassarna. Men bäst var det var gick Milou med ut i vattnet och när han såg Axel simma iväg följde han detta goda exempel. Så söta. Väl hemma fick de alla tre sig en sval dusch och så isvatten i skuggan.

På kvällen var vi hembjudna till fina vännerna Lasse och Eva. En härlig sommarkväll på deras altan. I shorts/kjol och tischa, inte ens en medhavd liten kofta eller tröja. Solen värmde gott och vi njöt verkligen.

Det bjöds på drink och melon och en massa prat och skratt. Reseminnen och dess berättelse stod vi för.

Sedan serverades det underbar ljummen varmrökt lax, med en helt suveränt fräsch potatissallad, kall sås, sallad, rökta räkor och varma grönsaker. Så somrigt, svenskt, härligt!. En härlig motpol till allt annat vi ätit under 5 veckor.

Dessert och dessertvin samt senare lite ost och kex tillsammans med ett underbart glas Amarone. Jag behöver nog inte säga mer va? Vi var mätta. Och trötta. För att inte tala om hur påfyllda vi var. Tusen tack vänner för en ljuvlig kväll. Vi somnade som klubbade sälar sedan.

Idag är det fredag och vi har en härligt oplanerad dag framför oss. Igår diskade jag undan allt pappersjobb, alla räkningar, all catch up redan i arla morgonstund här hemma. Idag ska make och TB på lite uppdrag i staden, vi andra kör på sol och bad och vattenspridebus. Några ska spela golf under kvällningen och jag gissar att vi ska njuta av lite nygrillat till middag. Svensk sommar när den är som bäst, med andra ord. Happy Friday på er folket!

Kram Mia

 

6 thoughts on “Sinnebilden av den svenska sommaren

 1. Ni gjorde helt rätt val av veckor i år igen och kom sedan hem till värmen.
  Det är miljöombytet som är så inspirerande i vardagen och ger så mycket mer tillbaka i det långa loppet.
  Härligt ni har det med vänner, hundar och hemmahäng. Trevlig fredag på er.
  Soliga kramar.

  • Trevlig fredag till er med sötnos. Jag älskar kombon som det har blivit i två år nu. Passar oss utmärkt. Kram Mia

 2. Jag tycker ni gör helt rätt, ni har ju både sommar med miljöombyte ich svensk sommar på detta viset, hade vi kunnat hade jag gärna gjort samma sak (men med en make som bara har tre v semester och splittrat pga döttrarnas jobb och resa så blir det svårt).
  Vilken god och härlig kväll med vänner! Kram J

  • Ja, jag gillar detta upplägg. Tror det får bli så fram över med fast kanske bara 3 veckor utomlands. Maken vill ha golf hemma också och TB fotbollstid på hemmaplan.
   Kram Mia

 3. 3 v i Florida låter idealiskt…vi körde ju bara 16 dagar denna gång och kände att just 3 v hade varit det ultimata…

  • 4 veckor är suveränt, men 5 ännu bättre. Maken vill dock ha lite ledighet hemma nästa år så…. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *