No more heta Sahara-nights

Vet ni egentligen vilka små egenheter ni har lagt er till med kopplat till sömn och sänggående? Egenheter har ju liksom en tendens att kunna bli rätt eniverande för ens omgivning och alldeles i synnerhet gäller det sådant som har med  icketillfredsställande av sömnbehovet att göra. Eller helt ärligt, har jag märkt. Och eftersom jag själv är en mycket beskedlig kvinna i mina bästa år och som på ett mycket vänt och försiktigt sätt går till sängs, vaknar som jag somnade (om jag inte just får ett infall av att helt tvångsmässigt sträcka lakan och bädda om sängen mitt i natten) och som varken gör ljud eller annat blir det så tydligt när någon annan beter sig helt annorlunda. Jag pratar förstås om maken, dvs han som jag delar säng med. Han är lite mer petig med detaljerna om man säger så. Det ska vara mörkt, inte minsta ljusstrimma från någon laddare eller så, och tyst samt förstås svalt. Nästan så att man fryser nästippen av sig. När någon av hans preferenser icke är tillfredsställda märks missnöjet tydligast genom att maken förvandlas till en elvisp med klara missljud. Högst charmant!

Hemkomsten från Florida är aldrig enkel. Jetlagg, trötthet efter en galen resa och så omställningen av temp. Inte nog med att vi får njuta av tropiska temperaturer (och det gör jag så gärna så. Gärna, ofta, mycket och länge. Tack!)här i vår svenska sommar, man får dessutom även njuta dem inomhus. Hrm…..efter tre nätters elvispande nätterna igenom fick jag tidigt imorse nog. Medan maken och TB for till staden för att avsluta en fastighetsaffär samt fika med vår rådgivare LarsJohan, kollade jag upp alternativ till dessa nätter. Och nä, jag kollade varken upp partnerbyte eller dejtingsajter. Ej heller funderade jag på ombyggnation för att få ett eget sovrum. Men då mina stora grabbar kom hem efter lunch hade rektorskan upplägget klart för sig. Det blev en spontantur till Kalmar och inköp av ett portabelt AC-aggregat till sovrummet. Och tro på fanken, han var inte svårflörtad maken, inte alls faktiskt.

Så nu är det slut på de heta nätterna i vårt sovrum. Maken har kopplat in och arrangerat och det är en enorm temperaturskillnad kan jag meddela. Utflykten till Kalmar innebar också en inköpsrond på MediaMarkt, ett besök på Tokiga Ture för köp av Palle Kuling pärlor (ett godis som uppenbart icke saluförs någonstans i Karlskorna. Märkligt!) och ett i vår älskade Thaiaffär. Vi avslutade allt förstås med pizza. Mums!

Väl hemma igen dök de upp med en ny TV-leverans till TB. Den han köpte sent i våras hade pixelfel och nu fick han sin nya. Vi tog sedan vovvarna med oss för lite bad nere på Rävskär och idag gick Milou i innan Axel (helt chockerande) och Axel dök i från stenen. Elsa vaktade badhanddukarna. Så himla charmiga vovvar. Därefter tog Gabriel och jag kvällsdoppet nere vid bryggan. Simmade ut till flotten och satt och filosoferade lite. 25 grader i vattnet kändes härligt uppfriskande. Vi hann sedan också med en tur till bästisMaria för att hämta en bok jag ska få lov att läsa. Ett glas vin, lite chips och massor av prat innan vi for hem igen. Nu kollar alla lite tv och längtar till sänggående. Huset känns redan så svalt. Hoppas att den känslan i praktiken innebär att den klagande elvispen är ett minne blott. Jag återkommer i ärendet. Kram Mia

4 thoughts on “No more heta Sahara-nights

 1. Inte dumt alls med ac inne. Hoppas nu att nattsömnen är till belåtenhet.

  Att vispa runt i sängen det har jag alltid gjort. Min farmor sydde knappar på mina påslakan och satte ” vanthållare” med clips under lakanen så de inte skulle ligga på golvet varje morgon.
  Du fick mig att minnas farmors små knepigt och knåp.
  God natt vännen och sov gott.
  Kram

  • Jaså, du är också en elvisp. hahahaha….Vi har sovit supergott. Ett av våra absolut bästa inköp ever. kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *