Här är där man är….

Nuet. Här och nu. Att leva, tänka, tycka och känna. Inte fångas av det som varit, ej heller rädas det som komma skall. Att bejaka det som gäller, anpassa sig, acklimatiseras. Inte ständigt vara på väg någon annanstans. Aktivt deltagande. Uppskatta det som gäller här och nu. Inse vidden och vikten av perspektiv. Allt det där borde vara något helt naturligt, en självklarhet men så är tyvärr icke fallet. Alldeles på tok för sällan är det just så, ”Här är där man är”, som man tar sig an sin tillvaro. Inte sant? Ibland blir detta så extra tydligt…..

Rektorskan har ju en förkärlek till det effektiva, det välorganiserade, det strukturerade. Inte sällan händer det just därför att hon ligger 5 kurvor före, med syftet att eliminera slumpar. För varje gång jag åker på långsemester blir jag alltmer varse om detta. Och i takt med att barnen blir äldre är det allt lättare att uppskatta nuet och den rådande kulturen. Jag gillar det. Jag gillar att släppa taget om allt det jag är i vanliga fall och bara go with the flow. Efter bara ett par dagar på plats kunde vi ganska enkelt känna att nuet blev vår utgångspunkt och att här är där vi är. Gabriel har knappt tittat åt de få hemmagrejer vi plockat med oss, utan väldigt enkelt acklimatiserat sig till det som finns att tillgå här. På restauranger har såväl han som TB lätt vågat pröva nya saker och genast hittat nya favoriter. Det är verkligen första gången det där har fungerat så bra. Vi har ägnat massor av tid till att prata med varandra och verkligen lyssnat på varandras önskemål och behov. Genom att våga uppleva nya saker skapas nya viktiga erfarenheter OCH perspektiven djupnar samt breddas. Det är häftigt.

Här är där man är eller kanske med ett litet uns av längtan efter det som inte är precis här just nu. Det är så mycket som är fantastiskt bäst med Naples, Florida och så finns det ju en hel del saker som är otroligt bäst hemma också. Vi har brottats lite med hemlängtan lite till mans vid olika tillfällen genom vår vistelse här, men vi är ändå överens om att det kan inte finnas ett ställe som på ett bättre sätt läker kropp och själ, som fyller på oss med värdefull energi och som ger oss oceaner av tid, bara vi tillsammans. Det där får aldrig förringas. När vardagen snurrar som snabbast (japp, till och med en Happyvardag gör det) så är det så lätt att bara köra på, ta varandra för givet och ha fokus på praktiska detaljer och lösningar. Så här är där vi är, några dagar till och sedan ska vi fara hem och njuta av sommarSverige. Njuta av att kunna ha öppna dörrar, träffa nära och kära, laga ”himmamat”. Gabriel kommer att kasta sig över telefonen för att leka med kompisar och TB kommer att hänga med fotbollspolare, träna och ta tag i golfspelandet. Jag vet att jag är redo att möta vardagen igen. Jag är lugn och harmonisk, har gjort upp med youtubefilmerna i mitt huvud med minnen och känslor som behövde placeras på rätt ställen. Min tacksamhet vet inga gränser. Lyckan över allt vi har fått uppleva liksom bubblar inom mig. Jag är redo…..

Fredagen började med en skön Power walk och långfrulle, fortsatte med några timmars poolhäng och sedan nästan 4h på beachen för att sedan avslutas med en underbar Sunset Cruise och efterföljande middag på Pinchers Crabshack. I strålande solsken gled vi ut från Naples Marina. Med en iskall Margarita i hand åkte vi förbi det ena vackra huset efter det andra. Bäst var det var ledsagade en delfin oss, visade upp magen och skrattande dök i igen. Vi såg Manatees, guppade i vågorna och såg till sist solen sänka sig i den Mexikanska Gulfen till tonerna av lite svängig musik. Galet mysigt!

Nu är klockan mer än lovligt sen och därför ska vi straxt krypa till kojs. Imorgon väntar tv-golf, beachen och sista familjemästerskapet i minigolf. Nice! Sov sött! Kram Mia

 

8 thoughts on “Här är där man är….

  • Åh vad härligt att vi är fler som älskar the Sunshine State. Underbart! Reser hit och träffar släkt och laddar batterierna varje år. Kram Mia

 1. Kloka ord och visst behöver man påminnas så man inte bara kör på. Tack.
  Härliga bilder.
  Vi har riktigt varmt och skönt här hemma nu. Det är underbart.
  Sommarsverige är ljuvligt.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *