Matsnobberi

Mat och dryck är ett centralt tema i Happyvardag och något som engagerar oss mycket. Är man gift med Le Chef så är man och även om jag kom in hans liv som totalt ointresserad av dessa ting, så har jag haft en fantastisk utveckling. Om jag får säga det själv alltså. Det finns människor som kallar oss matsnobbar, att vi är finsmakare och att det det där enkla, vardagliga inte får något utrymme hos oss. Inget skulle kunna vara mer felaktigt.

Det må vara hänt att vi är svaga för det goda här i livet, men det innebär inte att det avancerade, påkostade är något vi föredrar. Vi gillar exempelvis absolut inte det överdrivna köket som gör det mesta svårare än vad som behövs. Där menyer är som långa uppsatser och den ena rätten är mer komplicerad än den andra. Den typ av matsnobberi som vi hänger oss åt handlar mer om fantastiska råvaror, härliga kombinationer och  det enkla och smakrika. Vi föredrar mindre kvarterskrogar och autentiska små restauranger framför det svulstiga, populära och storslagna. Bilden ovan är ett lysande exempel. Ett fantastiskt Yucatanbröd. En perfekt liten apitretare.

Eller några Cajuncrispy schrimps med het dipp. Mums! Det enkla, rena är det rätta.Less is more….. För oss i alla fall. Och det innebär som ni säkert förstår att helt vanlig, hederlig husmanskost även serveras hemma hos oss. Nu på semestern har vi ätit en hel del hemmalagad mat och vi har blivit duktig bortskämda av syster yster och svågerns matlagning. Många luncher har intagits på Food courten där det finns mycket att välja mellan. Nu har vi dock tänkt oss många härliga restaurangbesök de sista 2 veckorna.  Ikväll har vi t ex varit i Tin City och vandrat omkring i hamnen, tittat på båtar och käkat underbar mat.

Grilled Grouper  med blue cheese crab, steamed aspargus, whipped potatoes and a lemon hollandaise. Kan vara riktigt matsnobberi på  hög nivå vill jag meddela. Oh Holy Moly, så underbart gott. Tillsammans med ett glas iskallt Chardonnay. Ljuvligt! Kvällen avslutades sedan vid Naples Pier där vi catched the sunset. vackert!

Liten Gabriel mår helt klart bättre. Idag har han orkat vara uppe hela dagen. Heldagsregn har dock inneburit lugna aktiviteter mestadels inomhus – passade därmed honom utmärkt. Lite shopping och så avslutades alltså dagen på bästa sätt. . Hoppas ni alla har haft en skön måndag. och för er som undrar, nä det kom inga trollspön idag. Vi väntar med spänd iver inför morgondagen.

Kram Mia

 

6 thoughts on “Matsnobberi

 1. Vilken underbar solnedgång!
  Jag tycker också oftast att less is more, det gäller inte bara mat utan det mesta i livet. Är inte alls mycket för det svulstiga too much…. får väl se om jag kan hålla det när det är studentdags nästa vår/sommar 😀
  Skönt att lillsonen piggnar till mer o mer. Kram J

  • Ja det är gott. och att hålla sig lagom är inte så enkelt minsann men det brukar bli bäst i längden. Kram Mia

 2. Åh, solnedgång över havet. Lovely ❤
  Ja, det där med mat är knepigt. Blir liksom inte godare bara för att den är några 1000 lappar dyrare på en ”kändis” restaurang.
  Nej, jag tycker nog allt har med känslan att göra. Hur maten lagas för att njutas av i trevligt sällskap.
  Härligt att minstingen piggnar till igen.
  Här regnar det och trots sommarlov så är det skönt för mig med bihålsinflamation att njuta av en svalkande morgon.
  Vi tar dagarna som de kommer och barnen är nöjda även om de är trötta på att vänta ut virus, som härjar fram och tillbaka dag efter dag.
  Ha nu en fin dag och hoppas maken blir överraskad med leverans.
  Kram

  • Äntligen ikväll kom trollspöna och läget är minst sagt positivt. Puh! Hoppas du mår bättre sötnos. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *