Att helga vilodagen

Söndag idag mina vänner och ni vet väl vad som är viktigt med söndagar? Jajamen, det är vilodagen och den skall helgas. Jag är en lydig människa och jag håller mig till detaljerna. Mor Anita har talat om att man inte ska göra saker som andra kan lägga märke till, i allmänhet men på söndagar i synnerhet så…..Jag drog ut på en tidig morgonrunda och det kan hända att någon såg mig från sina fönster, men jag träffade på ingen. Ingen, de nada, didelidozip zero no one…..men jag såg snygga omgivningar.

Hem och käkade långfrulle i vår Lanai och sedan ägnade jag mig helhjärtat åt att helga vilodagen. Det mesta jag dristade mig till att göra var att flytta mellan poolhäng och inomhusmys . Och en cykeltur med GB till vår sportsarea. Här blev det lite fotbollsspel, men det är väl ändå förlåtet söndag eller inte. Det är ju alltid rätt tid för fotboll, inte sant?

Värmen var påtaglig. Gabriel bad självmant om att sluta träna. Och han talade i klartext om att han saknade riktiga träningskläder, anpassade för detta klimat. Nåväl, poolmys med volleyboll med Mats kan knappast förringas som belöning efteråt.

Efter en hemmalunch passade vi på att förflytta oss till beachen. Efter att ha sett Holland avancera i VM-fotbollen förstås. Vilket sjukt mål av Sneijder och sedan straff av Hunterlaar – en ass + ett mål efter inhopp efter 75 minuter. Galet effektiv kille det där.

Väl hemma igen kunde jag kostatera att syster yster inte alls är lika lydig som jag är. Hon hade minsann sett till att tvätta, städa toaletter och dammsuga golv – inne hos oss också. Hon är ju bara underbar. Idag var det dessutom deras tur att fixa käket och vi kunde bara glida in lagom till middagen 19.00. Idag bjöds det på Pasta Carbonara och alla bara njöt. Tack älskade Sis med familj. Ni skämmer verkligen bort oss. Underbart att vara två familjer och dela på vardagsbördan. Lång kvällssittning utomhus med mat, vin och en massa skratt och bus kring såväl Sitting Bull, som Chief och andra karaktärer. Jag har kramp i kinderna av alla goa skratt.  Och är lite dimmig i blicken efter att ha firat Costa Ricas avancemang i VM-fotbollen. Heja AIK:s Celso Borges – du rockar…..

Nu är det dags att knyta sig. Söndagskvällen bjuder på åskväder (vardagsmat, eller en avancerad form av KBT vad vet jag?) och sängen ropar på mig. Hur kan man vara trött så tidigt? Hur kan man vara trött när man har helgat vilodagen? Och hur i hela fridens namn kan man bli trött och hungrig av att göra  i princip absolut ingenting? Just asking…..Kram Mia

6 thoughts on “Att helga vilodagen

    • Stranden är underbart härlig, men man bränner sig så lätt alltså därför blir det bara några timmar om dagen. Kram Mia

  1. Fotboll är ju en lek så det är helt tillåtet på en vilodag tycker jag (om det görs frivilligt).
    Kram

    PS i dag hade de sånt åskväder att de inte fick bada i skolpoolen i Orlando… skadeglädje kanske 😉

  2. Idag har vi inte gjort annat än att äta…har ju vart så galet väder…känns som jag ökat 5 kg på en dag…och trött…ja..undrar hur många dagar till jag ska vakna 5.40… Kram

    • Nämen, har du svårt med tidsomställningen sötnos? Min bästisMaria brukar också ha det. Själv sover jag som en stock här. Vi har haft toppenväder ute vid stranden, men molnigt lite längre in i landet. Hoppas ni får bättre väder imorgon. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *