Tempolopp i Orlando

Från början till slut, från start till mål – vissa lopp och vissa vistelser kan inte bli annat än tempofyllda. Orlando har historiskt sett alltid bjudit upp till fullspeed och i år visade sig bli precis som vanligt. Efter första kvällens utemiddag och sedan totalcrash på hotellrummet, vaknade vi tidigt och utsövda. Lite Starbucksfrukost på hotellet och sedan gjorde vi oss redo för shopping. Alla hade olika agendor, vilket i sig brukar bli ganska spännande att försöka jämka samman, men att första anhalten skulle vara Prime Outlets och främst Adidasaffären rådde det inga tvivel om. Att vara på plats vid öppning 10.00 är suveränt. 1 1/2h shopping gick sedan relativt friktionsfritt och fynden lät icke vänta på sig. Det blev skor och träningskläder, badbyxor och resväska och så lite mammagodis.

Innan vi lämnade Prime passade vi på att käka lunch i foodcourten – bästa dealen tycker vi. Här finns något för alla smaker och önskemål. Make och TB tog Five Guys, GB SBarro och mami Japanese food. Mums! Därefter for vi till Florida Mall för bästa fotbollsaffären, nämligen United World of Soccer. Snacka om perfekt affär för fotbollstokiga familjen.

Här letade vi fotbollshandskar till bästa målvakten Jeppe och köpte strumpor, skor och annat skoj. Mami tog också en liten sväng på Victoria Secret och kom ut med en påse godis. Me like!

Eftermiddagen tillbringade vi sedan på hotellets poolområde med vattenruschbanor och annat skoj. Värmen var minst sagt intensiv och det är ju bara så lyxigt att kunna ligga kvar i solstolen och beställa dryck och snacks och annat gott. Mums!

Sin vana trogen öppnade sig sedan himlen lagom till kvällen – det klassiska Orlandovädret, som vi säger. Så lagom till att vi hade nått Lake Nona och vår favvorestaurang (vars ägare Graeme Mc Dowell är golfspelare på touren) Nona Blue slutade det och väntan på bordet gick som en dans.

Vi njöt av mat i världsklass kändes det som. Jag och maken tog Fire Cracker Schrimps till förrätt – jag bara älskar det.

Liten nätt förrättstallrik och rektorskan var nästan mätt. Dock smakade varmrätten, Fish&Chips, underbart så även makens Cajun Pasta. Vi lämnade stället rullandes.

Gabriel han njöt mest av alla tv-skärmar som visade olika idrottsevenemang, alldeles särskilt amerikansk fotboll med massor av publik.

Hem och vilade kudden några timmar och efter en tidig frukost lämnade vi hotell Renaissance @ Sea World. Ett riktigt fint hotell med suverän service. Hotellet bokade vi via hotels.com två dagar innan vi for upp till Orlando. Det lönar sig alltid att ha is i magen. Vi fick två nätter på 5-stjärnigt hotell för 1821kr. Så om man inte har specifika önskemål rekommenderar jag alltid att man väntar och bevakar – från en dag till en annan gick priset ner över 1200kr.

Lördag morgon lämnade vi alltså det tempofyllda Orlando bakom oss och maken styrde bilen säkert mot lugna Naples igen. Vi var alla överens om att vi nu är klara med Orlando för ett tag framöver. Universal Studios levererade inte och därmed blev det väldigt dyra attraktionsåk, shoppingen är precis lika bra i Naples och på Miromar och även om hotellet var lyxigt gillar vi nog självhushållningen bättre trots allt. Vi äntrade vårt hus lagom till fotbollsmatchen igår och kunde, efter lite upplock, tvätt och trix, landa i soffan med en iskall öl och kolla. Resten av dagen innehöll poolhäng och lite mexmiddag på hemmaplan. Ljuvligt lugnt och skönt!

Nu har söndagen precis startat här på andra sidan Atlanten. Dagens motionsrunda är utförd, morgonbadet taget och frulle intagen. Dags att smörja in kroppen och landa vid poolen en stund. Efter dagens fotbollsmatch drar vi till beachen. Allt i ett väldigt behagligt tempo.

På återhörande vänner, kram Mia

4 thoughts on “Tempolopp i Orlando

  1. Levererade inte universal alltså, vi som hade tänkt att dra dit denna gång, sist gång blev det seaworld och Island of adventure…shoppingen låter härlig…lämnar fotbollsaffären i fred i Florida mall, men tar gärna VS istället, och Nordstroms och annat smått och gott. Ni verkar ha det bra..kram

    • Jajamen, fullt upp. Och det är väl bara vi som är bortskämda och lite färdiga med tempot i Orlando. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *