”Courage is not the absence of fear…..

….. but rather the judgement that something else is more important  than fear”. Så sa Ambrose Redmoon och rektorskan undrar som bäst vad som kan vara så viktigt. Hrm…..Nåväl, @ Universal möts vi av orden ”The Adventure begins och yes, so it is.

Och för guds skull vad sägs om berg- och dalbanor, 3-D Movies, åkattraktioner som ömsom gör en dyblöt och ömsom helt snurrig, vackra filmkulisser och en hel massa skojiga upptåg. Häng med…..

Dagen startade medan mörkret fortfarande omslöt oss och iväg for vi i morgontrafiken. Det mesta var redan packat och klart, bara lite snabbfrulle och sista handen vid huset så….Målet för vår 3-dagarsutflykt var inte helt otippat Orlando, eller rättare sagt Kissimmie. Familjen Happyvardag har vid detta laget (10:e besöket) utvecklat en god erfarenhet av vad som är bra förberdelser. Vi klär oss  så gott det går i funktionskläder, packar en liten rygga med saker i återförslutbara plastpåsar (zip lock) så som kamera, plånböcker, mobiler etc. På fötterna bär vi helst sandaler. I bilen finns det sedan handdukar lättillgängligt  likväl som torra kläder. Det gäller att få ut maximalt av dagen.

Att besöka Universal en het dag i slutet av juni är ingen lätt match vill jag bara meddela. Oh, gosh som vi svettades. Och drack alldeles för lite. Vi tog sikte på Hogsmeade allra först och ett besök hos en viss Harry Potter @ Hogwarts. Underbar upplevelse!

Därefter gick vi till The lost Continent och åkte här både The Flying Unicorn och River Adventure. I den sistnämnde blev vi rejält blöta, något som enbart kändes som en befrielse.

Dagen fortsatte sedan till the Marvel Heroes och ett åk hos Spindelmannen. När det gick upp för Gabriel att han tyvärr var för kort i rocken för att åka Hulken, fick vi snyggt kasta oss vidare från Adventure Island in till Universal Studios. Här tog vi sikte på Transformers och på vägen dit träffade vi på några figurer.

För att kompensera sin stackars lille son för Hulken valde hans ömma fader att ta med hela familjen upp i Rock It. Och här mina vänner, här pratar vi absolut inte om någon absence of fear. Fy farao….jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Rädd för att dö, rädd för att trilla ur, rädd för att spy ner alla människor, rädd för att Gabriel eller Tor inte satt fast ordentligt. Ja, name it – rädd helt enkelt. Skiträdd för att ta det i klartext. Hua! När jag kom ur åkkorgen såg jag helt vild ut i både hår och blick. På bilden ser du tornet i vilken vagnen sakta letar sig uppåt på vänster sida (ja, du sitter nästan upp och ner. Bara det liksom…..) och sedan far den iväg utför. Lång som f-n är den med. Hela mina höftben är blåslagna idag – vilken kamp det blev.

Efter mååånga timmar for vi mot hotellet. Sina vana trogen öppnade sig himlen lagom till kvällen och vi fick rusa till och från bil då vi skulle ut och äta. Första kvällen nöjde vi oss med lite pizza, lite wings, lite breadsticks. Och sedan sussade vi sött på hotellrummet. Ljuvliga sängar med bollstriga täcken och fluffiga kuddar – OMG, så mysigt!

Kram Mia

 

12 thoughts on “”Courage is not the absence of fear…..

 1. Åh va det låter kul :-)!!!!!! Verkar vara otrooooooooligt häftigt. Njut!!!!! ha det fortsatt bra!!!! Gunsan

  • Så här på avstånd känns det hela mer hanterbart men där och då…..Var väldigt arg på min familj. Och rädd att förlora dem. Kram Mia

 2. Rock it hade jag inte ens funderat på att åka…
  Ni såg inte ett gäng vilda minivuxna med gula STS-ryggor, våra språkresenärer var också där i går!! Liten blev väldigt förtjust i Transformer..
  Ha en läcker vistelse i Orlando!! Stor kram J

  • Nä, dem missade vi. Transformers var ljuvlig jämfört med Rick It. Förstår att hon har det sjukt bra. Kram Mia

 3. Åkte jurassic park ser jag, på Island of adventure…den gillade vi…lite lång kö dock…hade gärna åkt den ännu en gång när man ändå var där…gillade inte Island värst mycket och hoppades på universal istället nu den här gången. Men nu blev jag osäker när du säger att det inte levererade…ha det fortsatt bra. Kram

  • Väldigt mycket strul kan jag säga – många karuseller avstängda och långa köer. I-landsproblem, jag vet men ändå….Kram Mia

 4. Åh wow, jag är Döimponerad Mia! Och kan inte låta bli att fnittra gott över beskrivelsen ”vild i hår och ögonen …” Ha ha, kan se det framför mig. Vette sjutton om jag skulle våga … Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *