När maran rider en…..

När man befinner sig i paradiset borde man väl bara drömma vackra, små rosa drömmar eller? Men nä då, rektorskan drar på med värsta mordutredningar, människojakt och de dödas uppståndelse. What? Eventuellt har detta att göra med mitt genrebyte av litteratur. Det senaste året har jag mest botaniserat i forskningsrapporter, diverse Skolverkets Allmänna Råd, Svettpärledokument, lagtexter och förordningar samt facktidningar. Och alldeles självklart lite bloggpromenader men annars….knappt en enda ”puss, puss, ska-vi-gifta-oss bok och definitivt inget i deckargenren. Förvåningen var stor för alla då jag valde just en deckare att starta upp semestern med…..

Hon är briljant den där Sarenbrant. Har ni inte läst hennes tidigare böcker (Vecka 36, Istället för dig, Vila i frid och Andra Andningen) så har ni verkligen missat något. Sarenbrant får ihop en riktigt bra historia, utan en massa onödigt snaskiga detaljer (även om jag uppenbart låter hjärnan skena iväg och gör min egen sedan i drömmarnas land men ändå….) och hennes beskrivningar får mig att vandra omkring där i Bromma. Ett stort plus är hennes rappa språk, korta och koncisa kapitelupplägg samt förmågan att fullständigt fängsla en. Hela boken igenom undrade jag vem ”jag” var och det uppdagades väldigt otippat på den sista sidan. Wow! Me like! Hela min kropp skriker: När kommer nästa bok då?

Dagen startade med en 45 minuter lång Power walk längs vår Community. Jag rekade mig till The Clubhouse och hittade en riktigt bar Sporting area – tennisbanor, basketplan, beachvolley, fotbollsplan, lekplats, stor pool samt en bassäng för simträning. Perfekt! Väl hemma bjöds det härlig långfrulle och poolhäng för hela slanten. Allra Käresta Syster med make for till golfaffären och kom hem med nya klubbor samt mat från Publix. Jippie, kvällen är räddad. Vid lunch for vi till en Italian Cousine för lite käk och sedan passade vi på att tanka och trixa lite. Grymt hetta idag, så eftermiddagen tillbringades i poolen. Och skuggan för de flesta av oss. Framåt kvällen bröt värsta ovädret ut och kvällens grillmiddag signerad svåger och syster (Tusen tack, ni är bara bäst. Så bortskämda vi blir.) intogs i vår Lanai medan regnet smattrade i poolen och åskan dundrade. Mysigt! Särskilt mysigt eftersom det ändå är 32 grader varmt!

Nu har vi rensat ut i kylskåp, packat våra väskor och förberett för en mycket tidig uppstigning. Imorgon drar vi till Orlando i 3 dagar och där lär det hända grejer. På programmet står Universal Studios, United World of Soccer, Prime Outlet, Nuna Blue och massor annat. Jag gissar att vi kommer att ha fullt upp och återkommer därför tidigast på lördagkväll då vi är åter i Naples igen. Håll ut vänner….

Kram Mia

14 thoughts on “När maran rider en…..

 1. Underbart, nu har jag läst ikapp. Ögonen har fått vila idag så nu är det lite bättre.
  Vilja härliga dagar ni ordnar.
  Att vara tillsammans men ändå utan måstenästa , gör sig gör så, det kommer gå så bra.
  Ha nu riktigt roliga och jag hänger gärna med i de värsta bergochdalbanorna bara jag får vara på andra sidan skärmen 😉
  Njut och ha det underbart.
  Kram

  • Hoppas du kryar på dig sötnos. Vi hade en härlig dag igår och jag gissar att tempot fortsätter idag. Kram Mia

 2. Åh, då har ni något riktigt kul att se fram emot kan jag tänka mig!

  Sofies böcker har jag inte läst. Varför, undrar jag nu?! Det måste jag ju ändra på!

  Kram fina!

 3. Jag läste hennes första för ett kort tag sedan, Vecka 36, och gillade den. Det kommer att bli fler.
  I dag kommer Liten att åka till Gatorland… alltså deras schema är så häftigt med allt de ska få se och uppleva. Det var på sin första outlet i går och hon shoppade tydligen 😉
  Ha en härlig mini-semester på semestern. Kram fina du //J

  • Höll utkik i Orlando och sprang på flera olika klasser. De såg dock lite för unga ut tror jag. Kram sötnos

 4. Ligger i en solstol på Kreta och läser Vila i frid. Har inte kommit så långt men den känns bra….även här är det varmt, runt 40 grader i två dagar . Ha det! // Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *