Semesterinställning

Status: Pågående! Att byta från ”full-speta-vardagslivet” till ”avkopplande-semester-approachen” kan  förstås innebära vissa problem och jag vet att vi alla har olika sätt att hantera det där. Jag gissar också att det finns en och en annan som tror att den här högeffektiva rektorskan med fullspäckat schema och to-do-listor för de flesta av livets eventualiteter skulle stöta på patrull då det gäller denna mentala förflyttning, men HAHAHAHA….där har ni fel sörru! Rektorskan är förvisso högeffektiv med fokus, organisation och planering som i vardagen kan göra många avundsjuka MEN jag har inga som helst problem med att trycka på off-knappen. The keyword är just att jag också fysiskt transporterar mig i tid och rum.

Det handlar om att bestämma sig. Det handlar om att på förhand ha tänkt igenom och vågat vända på en och en annan sten för att kunna tänka ut hur man istället skulle vilja ha det. Det där har jag praktiserat under några år – både inför semester, men också inför så kallad återacklimatisering i min Happyvardag. I flera års tid har jag haft som mål att successivt ta lite mer av semesterrektorskan med mig in i min jobbevardag och jag tycker att det där har jag lyckats riktigt bra med. Inför årets semester satte jag som mål att försöka anta en något mer chill approach på semestern. Att jag inte behöver ha svar på allt, vara in charge, hålla ordning och framförallt fortsätta odla mitt kontrollbehov. Planeringsgeneralen i mig såg dock till att allt var klart innan avfärd och själva ramen för semestern var känd, kommunicerad och okejad. Efter liten Gabriels febernojja natten till fredagen vågar jag påstå att jag själv är rätt förvånad. Positivt sett alltså…..

Fredagen bjöd på ett besök till Miromar (outlet) och TB fyndade helt galet ett par efterlängtade fotbollspjucks som himma kostar 2295kr för 210 kr – de bara stod där på Adidas och väntade på honom. I rätt storlek och allt. Då är det verkligen meningen, eller hur? Gabriel fyndar sällan, men shoppar gör han konstant. Trots feber och halsont fick han tag på ett par supercoola röda Under Armour och ett par Messidojjor samt nya benskydd. Nöjd? Just an understatement friends……

Att vakna utan klockan på ringning är grymt härligt. Efter lite stros och ett härligt catch- up-samtal med bästisMaria tog jag, Allra Käresta Syster och hennes make en härlig Power walk för att checka läget på vår Community. Väl hemma blev det breakfast by the pool. Rostad macka, färska frukter och så nypressad grapefruktjuice – mumma!

Dagen har handlat om att kurera Gabriel, som verkligen mår betydligt bättre, och att sola/bada/slappa. Underbart skönt! Över 34 grader, klarblå himmel och sol. Pool och vattenfallssvalkning, lite sandwich till lunch och så fortsatt slapp. Förvisso har vi plockat fram och undan mat, diskat samt kört lite tvätt men annars….Jag har inte rättat till ett enda par skor i hallen, inte heller har jag brytt mig om kläder eller saker som ligger framme. Det finns ju inga rätta platser här egentligen – de existerar ju endast i mitt huvud. Och eftersom mitt mål var att chilla, har jag låtit bli att utse rätta platser till saker och personer. Jag väljer helt enkelt istället att bara vara i nuet, njuta och inte tänka så förbaskat mycket. Om ni frågar mig skulle jag vilja påstå att det går riktigt bra för mig.Nu är det sen lördagskväll och vi kämpar lite till mans med att hålla ögonen öppna. Eftermiddagen/kvällningen bjöd på en lite rektur av affärer, vissa inköp samt pizzahämtning. Därefter hängde vi i vår Lanai med mat och dryck, kvällsbad och en massa härligt prat och skratt. Det känns underbart påfyllande….

Kram Mia

6 thoughts on “Semesterinställning

 1. Underbart vännen, nu är off läget i sitt rätta element.
  Snygga fotbollsskor.
  Är allt lite ilsk på Messi idag 😉
  91 minuter in i matchen och så ”måste ” han brilljera 🙂
  Ha nu en toppen dag av många framför er.
  Kram

  • Förstår din ilska sötnos – inte rättvist alls ju. Gabriel har nog provat skorna 100 gänger snart. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *