Resfeber goes reseångest

Nu är det nära! Inte minst är det nära ett sammanbrott vill jag lova. Det där med att resa bort långt och länge är förknippat med en hel massa känslor för rektorskan och att få allt (knappast nödvändigt men högst önskvärt och därmed icke desto mindre viktigt för just rektorskan) färdigt är en kamp om tiden, en kamp mot klockan och framförallt en kamp för att få rätt saker på rätt plats. Eventuellt för jag också en kamp mot hela min omgivning eftersom jag hela tiden från bokning till genomförande utövar en avancerad form av förträngning av det faktum att jag ska lämna min älskade, trygga tillvaro för att bege mig ut på äventyr. Egentligen är verkligen inte äventyr något för mig. Jag är en trygghetsnarkoman av rang och i kombo med hemmakatten inom mig skulle jag kunna bli fast här på Näset. Nåväl, jag har ju några grabbar i min omedelbara närhet som inte verkar bry sig ett skvatt om det där, utan som med lätthet och glädje utmanar en stackars rektorska, rubbar hennes cirklar och försöker få henne att ständigt flytta sina gränser. Just vid detta kritiska ögonblick i reseförberedelserna är det mycket svårt att gilla läget MEN ……men, jag vet ju hur bra precis allting blir när vi väl befinner oss i vårt vackra hus i Florida. Faktiskt brukar det kännas riktigt ok redan då vi lämnar Näset bakom oss och är på väg. Så därför kör jag helt enkelt Alfons-metoden och hoppas på det bästa…..

Gårdagen (tisdag) bjöd på en dag av ständigt påbörjande av nya saker samt en mängd distraktioner. Det var allt från tvätt och stryk, via disk och utrens av kyl och skafferi till att fixa mor och fars ekonomi, träffa tandis och packa, packa, packa. Lägg därtill lite bad av vovve, uttovning, lämna prylar, ringa samtal, skicka mina egna räkningar, sortera – ja, name it. Framåt kvällskvisten var jag rent snurrig i huvudet. Som tur väl var har jag ju världens allra bästaste bästis i Maria. Klockan 18.30 var vi inbjudna till dem i sommarstugan på mat och god dryck, lite fotbollshäng och en massa prat. Underbart gott, mysigt och så omtänksamt. Tusen tack finaste du…..Vi somnade ovaggade, har sovit som stockar (somliga i familjen gör fortfarande) och vaknade pigg och glad. Jag behövde verkligen få tänka på annat.

Nu är det tidig onsdagsmorgon och maken ska straxt dra till jobbet en stund. Vi lämnar vår blekingska Happyvardag efter lunch och åker mot Skåneland. Det sägs att strejken skall blåsas av framåt eftermiddagen och det vore ju perfekt taijmat i så fall. Vi har nämligen en resa som heter duga – buss till Jämshög, byte av buss till Bromölla, Pågatåg till Kristianstad och sedan nytt tåg därifrån. Puh! Tur att vi har packat lätt i bara två väskor + handbagage (hur farao gick jag med på det där då?) Imorgon lyfter flyget mot Florida och 4 1/2 vecka på plats där. Jag ska lägga sista handen vid packningen, checka alla prylar, förbereda för våra sommargäster (japp, eventuella påhälsare göre sig icke besväret – lås, Securitaslarm med kamera och inneboende) och fortsätta odla min reseångest. Giv mig styrka!

Så jag säger helt enkelt, på återhörande om några dagar då vi har nått vår destination och fått allt med trådlösa nätverk och annat att fungera. Håll ut! Och häng med på vårt äventyr. Puss och Kram på er alla

11 thoughts on “Resfeber goes reseångest

 1. Underbart vännen, ha nu en riktigt bra resa över Atlanten.
  Perfekt att resa med två väskor, köpa nya i USA under resansgång och fylla dem med shopping fynd.
  Visst hänger jag med” over there ” så ös på med inspiration och frestelse :)
  Kram kram

 2. Åhhh vad spännande, äntligen är det dags. Jag kan nog erkänna att jag är liite avundsjuk. Men kan bara önska er en underbar resa over there!!
  Min lilla åker till Orlando på tisdag…. resväskan har legat öppen och småpackad i tre veckor nu, i går blev den färdigpackad (nästan) och innehållet i handbagaget ligger snyggt staplat i en låda. Hon är också redo. KOmmer väl att sitta med väskan i hallen innan midsommar är över 😉
  Stor Kram och vi hörs //J

  • Känner igen det där med att ha packat långt innan. Funkar dock inte i mitt liv just nu. Hälsa henne att Florida levererar…Kram Mia

 3. Åh så härligt ni ska ha det…håll utkik efter denna mulatten som alltid går i långklänning eller långkjol…om ni har vägarna förbi Orlando för shopping på premium, om sisådär 2 v…ska bli fint att följa er resa…kram Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *