Att ha en sommarkväll i juni

I början av juni till på köpet. Det där är man minsann inte bortskämd med. Men den senaste tidens väder är man ju knappt bortskämd med mitt i högsommaren, varför i alla fall jag nästan befinner mig i ett chocktillstånd. Jag verkligen älskar solen. Den har makt att förnya, rena och beskydda. Solen får mig att må riktigt riktigt bra. Jag kan ha sagt det där förut. Idag har det nästan varit synd och skam att befinna sig inomhus på jobbet, men vad gör man. När jag masade mig hemåt efter ett möte, modell tröttande, upptäckte jag den underbara hemligheten att det idag var betydligt varmare utomhus än inomhus. Väl hemma svidade jag snabbt om till bikini och intog solstolen en stund. Därefter blev det badmintonmatch mot Gabriel och sedan hopp och lek i vattenspridaren. Tre stycken vovvar roade sig dessutom kungligt i trädgården.

Framåt kvällningen tog Gabriel och jag cyklarna och for iväg de 4 km bort till finaste svärisarna, som tyvärr under dagen blivit tvungna att akut åka till Linköping för operation av svärmors öga. Den senaste tidens bekymmer visade sig vara näthinneavlossning. Just därför stannade vi i deras hus och tog emot deras vedleverans. Vi satt på lilla altanen och pratade Gabriel och jag, luktade på fantastiska Jasminblommor och drack lite iskall Hallonsoda. När veden kommit cyklade vi bort till bästisMaria och satt på hennes altan en stund. Varmt och gott och nästan svettigt. Till sist susade vi hemåt (många bra nerförsbackar på det hållet). Kvällens middag intogs med vidöppna altandörrar. En svag bris smekte ens kind och det kändes nästan för bra för att vara sant. Nu har vi precis tagit en kvällsrunda med vovvarna via skogen ner till havet. Det blev en kort och snabb runda eftersom myggen var rätt envetna, en allergisk Gabriel utan myggspray får den effekten på hela familjen. Hur eller hur…..det var verkligen en kväll i juni ikväll. Och en supermysig sådan.

Kram Mia

6 thoughts on “Att ha en sommarkväll i juni

 1. Underbart och än är inte kvällen slut.
  Skolan ringde idag och dottern var jättedålig, spydde och hade 41 graders feber. Halsfluss :((
  Så jag sitter med en kamin i soffan 😉
  Skönt att läsa hur härligt ni haft det.
  Det piggar upp.
  Hoppas Gabriel klarade sig från de små evisa myggorna.
  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *