Skolcool – att investera i tid innan ett lov

Att köra in i kaklet eller att låta den sista tiden bli något helt annat, det är frågan det? För min del är det där ett urenkelt avvägande. Jag tror helt enkelt att det är superviktigt att avsluta ett läsår på ett socialt sammanförande sätt. Jag tror på att ge elever och personal tid tillsammans. Tid till upplevelser, reflektion och möjligheten att mötas utanför den ordinarie undervisningssituationen. Just därför har vi några väldigt viktiga dagar dessa sista veckor.

Näst sista skolveckan är skolövergripade temavecka hos oss. Åk F-7 har i år upplevt Karlskrona – staden på vatten. Vi har varit på stadsvandringar, haft öorientering, besökt Kungsholmen, Valshall och våra museum., träffat bästa världsarvsguiden Christer (min svärfar), seglat på Dragsö med massor av mera. Helt fantastiska dagar…..

Åk 8 har levt friluftsliv vid hav och sjö – paddlat, vandrat, sovit i tält/bivack, lagat mat uteomhus och många andra härliga grejer. För åk 9 har det handlat om avslutningstema. En hel vecka har de haft på sig för come together kring sin lärarmiddag ikväll och avslutninsgdagen. Dukning, spellistor, spex och sång. Ikväll har vi sedan fått njuta av en härlig vandring i minnenas kvarter – fotografering och välkomstdrink med tilltugg, 3-rättersmeny (Laxcanapé, Filé Mignon med purjolökspotatis och så Marrängsuisse), bildspel, spex, dans och mingel. Ljuvligt!

Vad vill jag ha sagt med detta tro? Tja, att det är så enormt viktigt att få tid tillsammans. Att man som skola, rektor och lärare inser att man inte kan köra ända in i kaklet, utan att man behöver varva av. Tillsammans. Att skapa nya minnen tillsmammans. Den investeringen är ovärderlig, jag lovar. Jag är så enormt lyckligt lottad som får se detta ske i min verksamhet. Underbart!

Nu har vi landat här hemma och vi är bra trötta minsann. En tredagarsledighet är här och jag ska bara njuta. Nästa vecka är sista veckan för detta läsår. Vi ska hinna med städning, spelhåla, genrep, fotbollsutmaning, hemlig resa för åk 9, bondgårdsbesök (åk F-1), stipendieutdelning och betygspicnic för åk 6, 7 och 8 innan torsdag. Bara roliga saker….Lovely!

Kram Mia

 

5 thoughts on “Skolcool – att investera i tid innan ett lov

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *