Att överleva ett barnkalas

Är ni sådana där perfekta paranteser som fixar värsta barnkalaspartyt och alla blir supernöjda? Kanske är ni sådana som älskar att rodda attiraljer/detaljer och som gillar att planera det ena häftigare än det andra? I så fall är jag galet avis på er. Själv tillhör jag skaran som väldigt gärna skulle vilja vara engagerad och kreativ, men som alltid snubblar redan i planeringsstadiet. Jag har märkbara svårigheter med att uppbåda energi för barnkalas. Det ostrukturerade, stökiga passar liksom inte riktigt min personlighet, men vad gör man? Man kan ju inte förvägra sitt barn ett barnkalas heller. Särskilt inte när man vet att terapeutsoffan kan vara nära utav andra anledningar. Det gäller att göra taktiska val, inte sant?

Igår fredag var det dags. Samling för lasergame klockan 18 och klassens grabbar var märkbart taggade. Gabriel ville helst hamna i det röda laget, men blev grön. Det gröna laget blev en man mindre men lyckades ändå stå som segrare till sist. Gissa om han var lycklig!

Rödrosiga och törstiga grabbar invaderade sedan restaurangen för pizzamys och läsk. Gabriels ömma moder tänkte att 15 hungriga grabbar säkert skulle vilja hugga in på 3 familjepizzor. Man kan säga att maten räckte, ja man kan till och med säga att det aldrig förelåg någon uppenbart risk att något skulle ta slut.

Paketöppning, Leklandet och lite bus sedan stod godispåse och hemfärd på programmet. Klockan 21.30 var vi hemma igen och jag gjorde vågen. Puh! Ett år till nästa gång…..

Huvudperson, ja han var nöjd. Supernöjd faktiskt! Toppenkväll trots lite gråt, lite bråk, lite hemlängtan, lite mörkerrädsla och lite blodvite. Suveräna prestenter, tusen tack alla för er omtanke. Liten prins somnade så fort vi kommit hem och bäddat ner honom i sängen. Som tack för kalaset förärade han sin ömma moder och fader med sovmorgon. Det tackar vi extra för….

Lördagen har sedan gått i makligt tempo. Lite skoljobbf ör mami, tvätt och innetrix. TB for iväg på lördagskneg och Gabriel och mami for till återvinningen, skoaffären och lilla Närbutiken. Eftermiddagen bjöd på gräsklippning, klipp av sista snåren på vår platå och så fixa till en planka på altanen, sätta upp TBs sänggavel och plocka fram solsängarna (inte för att det alls var aktuellt att inviga dem idag, men man vet ju aldrig när sol och värme slår till med full kraft). Rätta nöjda med vårt dagsverke for vi sedan hela familjen till restaurangen Timeout för lite god lördagsmiddag. Grabbarna njöt av pizza (idag igen, jag vet….) och jag tog en laxplanka. Mumma! Nu har vi landat i tv-soffan med en skål godis, en dito med popcorn och lite iskallt i glasen. Självklart dissar vi EurovisonSongContest till förmån för Gladiatorerna.

Happy Saturday vänner! Kram Mia

8 thoughts on “Att överleva ett barnkalas

  • Tack söta du för din ärlighet – det är härligt. Jag har ju en vuxen nu och det är skönt. Kontrasten med en liten blir ännu skönare, förutom då vi kommer till barnkalas då. Ha en fin söndag raring! Kram Mia

 1. Låter som ett kanon kalas. Energifulla 8åringar blir bjuda på Laserdom i år när sonen fyller år.

  Jag Älskar att fixa barnkalas men vill barnen ha det utanför hemmet så går det lika bra det.

  Barnen har Alltid hjälpt till själva i köket haft ideer och önskemål vilket jag tror har gjort det roligare för mig med sällskap och Helt kravlöst när det gäller att kakor/tårtor och dekoration skall var ”perfekt”.

  Barnen hugger in även om tårtan är sne 🙂

  Blir ledsen när barnkalas är mer uppvisningsdukade för släkt och barn/ vänner än hugg in vänner och ha en go stund tillsammans.

  Ha nu en skön söndag och öva nu in pilkastningen så vi får se ett par fullpoängare i morgon vännen.

  Kram kram

  • Du min fina vän, om vi hade bott närmare varandra hade jag köpt in tjänsten kalas av dig – varje gång. Du är bara helt otrolig. Tyvärr hade det inte hjälpt mig om barnen hade velat hjälpa till, det är liksom jag som är den felande länken. Men man kan ju inte kunna allt så….Hoppas ni haft en skön helg. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *