Happy Valborg!

Så har då april nått sin elfte timme och maj står redo bakom timvisaren. Förvisso får ”Vintern rasa…” och ”Sköna maj….” får minsann vara välkommen utan det traditionsenliga Valborgsbålet, ty det råder nämligen eldningsförbud här i vår blekingska skärgård. Familjen Happyvardag struntar dock i vilket. Det där med att stå och frysa tillsammans med andra frusna människor och vänta, vänta, vänta på att någon ska tända rishögen har aldrig stått högt upp på vår prioriteringslista precis. Ikväll blir det saved by the Soccer again som gäller – vem vill missa Chelsea vs Atletico Madrid?

Denna kortvecka har inneburit studiedagar på Svettpärlan i allmänhet och för rektorskan en slags salig blandning av dessa med lägenhetsrens, advokatbesök, vab och trädgårdsarbete. Idag har hon dessutom hunnit valborgshandla åt såväl familjen, som tillsammans med lilla mor. Eftermiddagen har sedan spenderats med trädgårdsröj – ni vet det där som uppstår när byggnationer är avslutade (för byggfirman). All-inclusive-byggnation kommer att vara ett hett förhandlingskrav från rektorskans sida när maken kommer med nästa förslag. Eventuellt tror jag att man kan säga att det har framgått med all önskvärd tydlighet idag. Eventuellt kan det även ha framgått till övriga boende på Torsnäs också när rektorskan helt plötsligt satt fast mitt i någon slags brädhög full av spetor, rostig spik och en h-vetes massa taggbusksnår.

Men när jag ser det från den ljusa sida så inser jag ju samtidigt att jag sparar en himla massa pengar på att inte betala dyra gymkort, utan lätt håller mig i trim med diverse hushålls- och trädgårdsarbeten. Just nu lugnar jag temperamentet med lite iskall Cava inför kvällens middag. Idag njuter make och TB av New York Strip, cole slaw, potatisklyftor och vitlöksmör. Själv äter jag sommarsallad med Crudolindad grillad sparris och nypillede reijer. GB har beställt ”himmapizzasta”.  För övrigt är den ungen väldigt infekterad, eller vad sägs om grön snuva, ögoninflammation, hosta och feber? Lovley! Nåväl, Happy Valborg från infektionshärden.

Kram Mia

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *