Da haus i ny skrud

För några veckor sedan drog vi igång en liten renovering här på hemmaplan. Maken har tjatat i år om ett nytt tak och jag om en ny altan, så vi beslutade oss helt enkelt för att slå två flugor i en smäll. Vårt svarta hus hade ett nästintill mossbeklätt tak och altanen var en sorglig historia i murket tryckimpregnerat trä, vilket gav oss värsta spetorna bara man tittade på det. Kommer ni ihåg…..

Nu så.. många arbetstimmar senare av såväl bästa byggarbetarna som av oss själva, kan vi stolt stoltsera med ett hus i toppskick. Ljusgrått tak, galvade hängrännor och stuprör och ett nytt altandäck i Sibiriskt lärkträ. Och även om det smärtar rektorskans hjärta att medge att maken hade rätt, men visst sjutton blev det såååå mycket bättre.

Belysningen byttes också ut, från extremt ful brun och ickefungerande till galvad snygg lysande. Tack Bauhaus, trodde jag inte att jag skulle fynda där inte.

Och fågelskiten från båda bilderna är numera borttvättad. Hehehe…avskyr verkligen  fåglar och deras sätt att flyga omkring och bajsa ner för folk. Bläh! Nåväl, denna helg har möbler burits ut, tvättats och ställts på plats på altanen. Premiärfikan är intagen tillsammans med såväl finaste svärisarna som Allra Käresta Syster med make. I strålande sol och allt. Underbart mysigt! Vi är så nöjda. Trampar omkring ute på altanen barfota och bara njuter av att risken för spetor och genomtramp är minimal. Nu kan alltså altanlivet börja på allvar.

Söndagen har varit en slapp historia för rektorskan och det finns de som säger att jag är värd det, till och med att det var nödvändigt för mig. Liten sovmorgon, bloggpromenad i läsfåtöljen och så en vovvepromenad IRL. Långfrulle och sedan tog altanmyset vid. Idag har jag varken passat på eller varit effektiv, tvärtom. Idag har jag socialiserat solstolen merparten av dagen och inte för en sekund lyft ett handtag. Rare moment mina vänner och något så förbaskat skönt och välbehövligt. Jag fick betyget A av bästisMaria. Nu har vi käkat en långputtrande Pasta Bolognese med nybakad surdegsbaguette, disken är fixad och morgondagens väskor packade. Hela familjen sitter i soffan och kollar Häcken vs AIK. Stämningen är på topp på Norra Stå just nu. Imorgon sparkar vi igång en studiedagsvecka som avslutas med lov och klämdag. Rätt välbehövligt det där med.

Kram Mia

8 thoughts on “Da haus i ny skrud

  • Tack fina du, det blev så fint. Kunde inte alls visualisera det framför mig innan men oj så rätt han hade maken. Hoppas din make har fått komma hem nu….Kram Mia

 1. Ja , att fixa det samtidigt vart hur bra ide som helst 🙂
  Nu kan ni njuta i lugn och ro på den läckra uteplatsen utan en massa bank från takläggarna.
  Snygga lampor, den stilen har vi kört på husen vi renoverat genom åren. De lyser jätte fint och fynd är alltid kul att göra.
  Krya på sig hälsningen till minstingen .
  Kram kram vännen

  • Tack söta du, känns toppen att ha det gjort nu. GB är genomförkyld men hoppas på att få vara på fritids en stund imorgon. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *