Känslan av att vara färdig….

…är verkligen oslagbar. Tyvärr är jag inte alls där just nu. Inte på något sätt eller på något plan. Men känslan, den kan jag förnimma. Kanske är det just den som får mig att fortsätta just nu. Om jag hade lagt ut ett körschema här för veckans jobbedagar, tisdag till fredag, så hade ni förmodligen spärrat in mig på närmaste institution. Alarmet på 04.30 för morgonmeditation, morgonpromenad och lite jobb innan jobbet. Mycket intensivt på skolan och en massa skiftande uppdrag, för att hemma trixa med saker i kölvattnet av pågående byggnation, chaufför till GBs innebandy och fotboll, kolla TBs fotbollspremiär, träffa advokaten, bouppteckning, köra möbler från Lasses lägenhet, socialisera lilla mor och far, hushålla hemmet etc etc etc. Förnimmelsen av känslan av att vara färdig får mig ändå bara att växla upp, jobba i det breda spektrat och hela tiden hålla fokus på vad som står näst på tur att ta itu med. Måtte snart något bli färdigt i alla fall…..

Idag fredag har vi haft en ljuvlig friluftsdag på Rosenholm. Buss dit, aktiviteter, fika i en grönskande vitsippebacke och så vårt traditionella Valborgsränn ( löptävling/motionsrunda). Allt avslutas sedan med lunch i det fria och lite spontana aktiviteter.

Solen sken på oss från en klarblå himmel och jag upptäckte ganska tidigt att jag hade klätt mig alldeles för varmt. Rektorskan uppdrag var att transportera saker till dagens lunch (kebabtallrik) samt att springa löploppet med Gabriel, dvs åk 1. Dagen blev därmed en underbar motpol till övriga dagars stress. Och löprundan riktigt nice – första löpningen sedan den 5 september typ. Och nä, jag höll icke jämna steg med min son – kanske den första biten men blev sedan hopplöst avhängd på upploppet.

Eftermiddagen har handlat om helghandling, inplock, tvätt av altan (maken), fram med altanmöbler och grill (TB och mami), köra undan skräp, trä och annat, golvstädning och prepp av kvällens käk. Nu är rektorskan nyduschad och uppkrupen i soffan. Sippar på ett glas vin och njuter av lite snacks. Ikväll blir det hemgjorda burgare med chiliaioli och bacon, hemfrittade pommes och bea samt grönsaker med fetaostdipp. Kanske, kanske låtsas jag för en stund att jag är färdig med något. Eller förresten, det behöver jag inte låtsas – kroppen min är ju precis färdig. Vet bara inte om det är just den känsla jag är ute efter. Hehehehe…..Happy Friday folket, anyway! Helg is coming up….

Kram Mia

10 thoughts on “Känslan av att vara färdig….

 1. 4:30… är du inte klok? Jag tycker 5:20 är dödens 😉
  Och du, glöm inte att ta det lite lugnt emellanåt, allt det där skulle nog ta en månad för mig att genomföra.
  Kram o njut av helgen

  • Säkert inte vännen, gissar att du liksom jag har ett enormt tempo att ta till. Lovar att njuta. Typ nu….Kram Mia

 2. oj vad du kör på, men jag ska inte säga något, häromdagen var jag uppe 0500 på en måndag och kom inte i säng förrän tisdagkväll 2130! Lite mycket att göra plus att jag jobbade.

  sköt om dig vännen

  kram Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *