Ordningen återställd

Annandag påsk är här och det är dags att summera ett påsklov. Lovet kom som en skänk från ovan och trots att jag har haft fullt upp på många plan har det ändå funnits mått av frihetsgrader. Det bästa av allt – ingen tid att passa på morgonen. Vi har haft mycket gemensam tid i familjen och utflykten till Kalmar var underbar. Många måsten har tagits itu med och även fast att jag är lite trött och sliten efter allt rensande, bärande och kånkande så är jag nöjd med hur långt jag har kommit i alla olika projekt som just nu bildar vardagslivet här i Happyvardag.

Påsken har inte bjudit på några större utsvävningar eller bjudningar och helt ärligt, jag vet inte om jag hade orkat. Jag hade säkert behövt, men det där är inte alls säkert att jag hade prioriterat. Av någon anledning är jag hårdare mot mig själv än mot någon annan – arbete först, nöje sedan som mor Anita alltid brukar säga, varför jag har satt ett mål i att bli klar med allt som jag kan påverka till sommarens semester. Sen kan jag unna mig avkoppling. Påskdagen handlade därför om skoljobb på förmiddagen, rensa ut hela Lasses kök och köra till skänk-sälj-spara-släng. Många varv i trapporna blev det och tunga sopsäckar och lådor som extra krydda. Vi var rent svettiga TB, GB och jag. En stund i solen på altanen blev sedan som en lisa för själen, likväl som att få krama om Allra Käresta Syster som kom hem från sin skidsemester. Idag vaknade jag tidigt och smög upp för att städa huset (ja, ja…idag igen. Jag vet….underskatta aldrig vad hushållsarbete gör för ditt välmående.) Därefter tog Milou och jag en skön promenad och sedan njöt vi av långfrulle ihop hela familjen. En tur till Elfjanten och sedan till jobbet för lite matjobb inför den kommande skolveckan. Väl hemma igen klädde vi om och tog sedan itu med trädgårdsarbete. Jag premiärklippte gräset, räfsade och klippte ner de sista buskarna medan maken satt uppflugen på taket som värsta mylingen. Fast han hade en målapensel i högsta hugg. Gabriel hade kompisLukas här och de hade så skoj. När mamma Cecilia kom för att hämta fick vi en låååång pratstund – så välbehövligt och så mysigt. Just detta blev startskottet för annandagpåskmyset här hemma. Äntligen!

Nu är vi alla nyduschade och vi har njutit av härlig ”himmapizza”. Huset doftar ljuvligt av liljekonvalj (skurmedel) och sköljmedel Strawberry and Lily kiss. Alla är mätta och belåtna, väskorna inför morgondagen är packade och alla samtal utförda. Till och med påskpyntet har fått vika hädan och en ny installation har fått flytta in på mitt bord – ljusbricka Lasse, ljus och ljusstakar Blomsterlandet, ägg Alvas Hus samt vas IKEA och Pärlhyacint från trädgården. Underbart vanligt mysigt! Och så mycket jag. Kram Mia

4 thoughts on “Ordningen återställd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *