Psykologsoffan tur och retur

Jag vet inte hur det är med er, men själv har jag en ganska bestämd uppfattning om hur jag vill ha det. Vilka färger som får bo i vårt hem och vilka möbler som passar var, vilka kläder som är tänkbara och hur saker placeras, för att inte tala om huruvida det är acceptabelt med pynt inför olika högtider eller ej. Eftersom maken är relativt lydig i detta avseende (eller helt enkelt ointresserad. Same same liksom, I don´t care)  och TB väldigt foglig har jag alltid fått hållas med mina önskemål. Så kom då Gabriel in i vårt liv den 2 maj 2006 och sedan dess……sedan dess har det varit en kamp. Den killen är varken lydig eller foglig, ej heller ointresserad. Oh, nej då….Gabriel är i allra högsta grad intresserad av det mesta och dessutom såg någon till att utrusta honom med ett av världens allra bästa självförtroende (och hur det nu gick till utan att förse denna mamin med hennes avsaknade egenskaper som tålamod, flexibilitet och överseende är för mig en mycket stor gåta). Dessutom fick han med sig en överdimensionerad förmåga att förhandla, köpslå, argumentera och kohandla. En stor utmaning för hans kontrollneurotiker till mami…..en stor utmaning mina vänner. Puh!

Nåväl, Han är en stor utmaning OCH en stor kärlek. Han lär den här mamin att ibland kan man faktiskt omvärdera en del saker. Och att vissa saker går att ta sig igenom fast att man inte alls gillar det. Som påskpynt exempelvis. Don´t like! Helt ärligt gillar jag verkligen inte gult i någon nyans – jag kan på min höjd sträcka mig till gräddvitt. Men men….allt för att sonen inte ska hamna där på psykologsoffan och ventilera sin mamis tillkortakommanden med att delegera en del av makten till övriga i familjen. Därmed bjuder jag på påskens installationer signerade Young Mr Bark. Ét voíla! Att mami själv kommer att hamna där på psykologsoffan är förmodligen en helt annan historia….

Så jag dristar mig till att säga Happy Easter folket! Idag firar vi påskafton här i den blekingska Happyvardagen. Vädret visar sig från sin finaste sida och vi har en lugn och ganska harmonisk högtid, färgerna till trots. Dagen inleddes med skoljobb och en mycket skön Trummenäsrunda för Milou och mig. Därefter for Gabriel med farmor till golfbanan och maken åkte till affären. TB fogade sig genom att hålla sig på sitt rum och själv drog jag igång påskstädning light version. Lovely! Efter uträttat värv drog jag på mig jobbekläder och tog itu med trädgården – klipp av resterande buskar, rabatter och undanplock av byggattiraljer. När maken anslöt gick vi loss på nedsågning av några träd, sopa vår fina gång och skruva ner det sista från gamla stuprännesystemet (heter säkert något annat, men jag är ju en plugghäst och kan inget om praktiska ting. Hehehe!) Prepp av påskaftonens middag samt dukning av bord medan TB for och hämtade sin mormor och morfar. På programmet stod deras måntliga ekonomi, checka ombyggnationen hos oss och sedan en njutbar måltid bestående av Schnitzel till pappa, make och TB samt Laxsnurra till mor, mig och GB. Till detta serverade vi ugnsrostad delikatesspotatis med rotsaker, gräddsås alt bea samt lite ost och kex. Efter maten bjöds det på Café Latte med dessertbuffé. Ja, vi blev mätta idag också. Pigga och glada var de dessutom mina fina paranteser. Så innerligt tacksam jag är över att ha dem kvar här i livet. Straxt innan 19 lämnades de av hemma, bäddades ner framför tv:n och jag for hem till min tv-soffa. En intensiv, men härlig dag är snart till ända. Hoppas ni alla har en njutbar ledighet.

Kram Mia

 

4 thoughts on “Psykologsoffan tur och retur

  1. Ha, ha här är en till som gärna undviker gult, i alla fall innan killarna kom in i mitt liv, så jag känner väl igen mig. Vilken mysig dag ni haft. Själv har jag varit ute precis hels dagen o känner nu hur det hettar lite i kinderna trots solkräm o solhatt. Ha en fortsatt skön påsk. Kramisar Tina

    • Hahaha, vad är det med pojkar och pynt Tina? Samma här, men utan solhatt så det känns i fejset vill jag lova. Härligt! Hoppas ni har en lugn och mysig påsk. Kram

  2. Haha, jag är inte heller särskilt förtjust i gult… Har ändå kunnat sträcka mig till gula ljus till påsk men denna påsken har jag inte ens det. Eller rättare sagt, jag hoppade över påskpyntet helt, har bara två små påskliljor ståendes som snart blommat över och kastas ut. Så ordningen är snart återställd 😉
    Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *