Fri fross på Askonsdag

Vaknade tidigt, tidigt med en dundrande huvudvärk. Jag skulle ha kunnat kliva upp, hoppa i träningskläder och ta mig en runda men se, det valde jag absolut inte. Nädå, jag klev förvisso upp, men nöjde mig med att ta en huvudvärkstablett och sedan krypa ner i sängen igen. En timme senare mådde jag bättre och kunde välkomna fina lilla Lovisa med pappa Dän på lite frulle. Så mysigt!

Lite fix med tvätt, skolmail och advokatditon, dammsuga golvet och plocka undan och sedan gav vi oss av mot Kalmar. En avkopplingseftermiddag stod på programmet. En timme i bil med massa go musik, tid att prata, skoja och skratta. Som vi behövde det… Vi började med Media Markt och Stadium för lite inköp av spel, kaffe och Sky Landers, innan vi for över till Bauhaus. Premiär i den affären för oss och den imponerade.

Snygga utemöbler och belysning till bra priser.

Och den coola killen i shades ville gärna köpa med sig Spabadet ovan hem.

Sedan stack vi över till IKEA och tyvärr, tyvärr….My Precious! Den fina fåtöljen Storsele skulle jag vilja ha x2 till min nya altan, men maken han var tveksam. Och bilen helt ointresserad av att få in dem så…Nope, jag vet inte om jag är besviken eller inte men hur eller hur är det ju världsliga ting så…. Efter IKEA for vi in till stan och gick direkt till vår älskade Thaiaffär. Liten, söt, väldoftande och med underbar personal. Och så känner vi oss lite nära Lasse, som om vi hedrar honom och hans älskade semesterland. Vi köpte Oystersauce, chilisås, currypasta, basilikaolja och färsk thailändsk basilika. Allt på bilden för endast 160 kr. Galet billigt!

Från en favvoaffär till en annan, nämligen Tokige Ture. En helt fantastisk godisaffär där ALLT finns i färgkonstellationer. Passar en kontrollneurotiker som rektorskan.

Lite stros i solen, en stund på ett utehak och sedan ramlade vi in på väldens bästa Ernesto. Här njöt vi av underbara pizzor med chiliolja, god dryck och en fantastisk miljö.

Unne säj och götte säj hele dagen lång. Vi startade med långfrulle/fika och fortsatte sedan förfallet med fika, mjukglass, godis och pizza med dryck. Och lite godis som efterrätt. Så firade vi askonsdag och jag gissar att skärtorsdagen bör gå i ett något mer hälsosamt upplägg. Inte så att jag ångrar dagens fross, den behövde vi så väl, men ändå. På vägen hem stannade vi till hos Allra Käresta Syster för att vattna hos dem (de är på skidsemester i Åre) och sedan blev det soffläge på himmaplan. Underbart!

Kram Mia

 

 

4 thoughts on “Fri fross på Askonsdag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *