Aprilväder, humörssvängningar och Kids Connection

God söndag vänner!

Helgen har sprungit förbi fortare än snabbast och nu är det sen söndag kväll. Kroppen värker efter diverse kroppsarbete och uppenbart är jag inte van vid detta. Idag har vi dessutom haft riktigt aprilväder med väderomslag sisådär var 10:e minut ungefär – ösregn, uppehåll, stekande sol, moln, ösregn, uppehåll, stekande sol. Detta fick den vindskivemålande maken att muttra, pusta och stånka. Och svära. Hans ömma fruga höll sig företrädesvis till buskklippning och rensande av taggbuskar och sly, varför det kom ett ihållande jämmer från hennes håll i trädgården är jag rädd. Mitt i trädgården stod han där, vår käre Gabriel, med ett sätt att ta sig an världen som aldrig upphör att förvåna oss. Med ryggen mot fotbollsmålet, ivrig i sin teknikträning signerad han själv – trixa upp bollen (volla upp som han säger), slå den över sitt huvud, snabbt vända om och direkt skjuta på hel-alt halvvolley. Samtidigt som han sjunger för glatta livet: ”Jag är en glad kille som älskar livet. Och regn.” Det är något oklart om detta var ett mantra för att övervinna sin faders irritation över vädret och sin moders jämmer över taggar all over the place men glad, det var han. Verkligen glad! Innerligt övertygande glad.

Tänkte bara påminna om att jag på lördagar/söndagar gästbloggar på den härliga siten: http://kidsconnectionblog.com/  Just denna helg bloggar jag om barnarbete, dvs om barn ska hjälpa till hemma eller ej. Titta gärna in där om ni har lust att läsa mina texter om just föräldraskap.

Nu ska jag snart natta kudden känner jag. Imorgon firar vi påsklov, men jag måste in och jobba en sväng på förmiddagen. Och så ska de sista buskarna klippas ner. Hjälp! Vet inte om kroppen kan förpassas i den typen av positioner imorgon – känner mig galet stiff redan ikväll. Har vi tur kommer våra nya takpannor levererade imorgon – ska bli så spännande att se dem. Vårt hus är ju svart med vita fönster, takpannorna ska vara gråa och hängrännorna galvade. Vindskivorna blir grå de också och det nya altangolvet blir visst grått så småningom. Fråga mig inte hur. Vet faktiskt inte ens vilken färg det har i utgångsläget men det heter Sibiriskt Lärkträd tror jag. Ja, ni hör ju….Eller som världens bästa Timo säger, du är ju en hopplös plugghäst. Och de brukar inte vara särskilt praktiska. Hehehehe. Nattinatti vänner…..Kramen om kommer här

 

4 thoughts on “Aprilväder, humörssvängningar och Kids Connection

  1. Det är härligt att vara glad 🙂
    Vår helg gick mest i pust och stön-tecknet, det är tufft att sätta upp förtält, lägga golvet (Vi har ett tungt golv, som vi måst bygga på för att det ska räcka till nya tältet. Ska fixa ett bättre nåt annat år) Men snart är det påsk 🙂

    • Mycket snart är det påsk, så skönt! Firar ni in husvagnen? Hoppas i vilket fall att det bjuds på fint väder. Kram Mia

  2. Jag ska genast klicka in och läsa, här hemma är det ständiga diskussioner om hur mycket ungdomarna ska hjälpa till hemma. Jag tycker det är självklart att de ska hjälpa till, sen kan man alltid diskutera vad och hur mycket de ska göra…
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *