Att ha en flygande tunga….

Tungan är ett mycket svårstyrt organ, det har jag blivit varse vid ett otal olika tandläkarbesök. Särskilt det här året. Sedan den 5/9 har jag ju liksom hunnit med en del besök om man säger så – är nog uppe i 25 snart. Det är tur att man har världens bästa Magnus som tandläkare och minst lika bra tandsköterska Cina, annars hade det blivit tufft. Nåväl, idag var det dags för gång 3 av 3 vid tandrekonstruktion 1 och det innebär att jag nu har nya tänder på plats i min mun – snygga titanfyllda porslinsfasader. Det ni…Besöket idag var dock långt ifrån angenämt. Bedövningar men mycket slitande i munnen och en tunga som var lite all over the place. Helt omöjligt att viljestyra den…grrrr….Nu ligger jag utslagen i min säng och hoppas på snar bättring. Alldeles särskilt hoppas jag på att bedövningen har släppt lagom till kvällens fredagsmys. Håll tummarna!

Båda grabbarna här hemma är bättre idag, Gabriel dessutom feberfri. Det bådar för en idrittshelg för honom. Tor har tackat nej till helgens matcher eftersom han har feber fortfarande. Bra val av honom att satsa på att bli frisk nu (eftersom han har haft det i två omgångar) en gång för alla. Helgen kommer också att bjuda på fix av mor och fars ekonomi, bjuda dem på mat och att hinna med lite inläsning till jobbet. Åh jag glömde ju berätta, gårdagens föreläsning blev en välbesökt historia och uppskattad också tror jag.  Stora applåden efter tar jag i alla fall på det sättet och alla hälsningar via mail, mess och FB likaså. Nu ska jag vila ögonenen stund, medan regnet smattrar mot rutan och vinden viner runt knuten. Drömma om sol och värme och semester. Happy Friday folket! Kram Mia

10 thoughts on “Att ha en flygande tunga….

 1. Fy, och usch! Inget kul alls att hålla på i munnen. Jag håller tummarna för att bedövningen har släppt och att ni kan ha ert sedvanliga fredagsmys.
  Kram
  Rebecca

  • Jodå. det blev rätt fredagsmyset trots allt. Vin och lite värktabletter blev dessutom et härligt blandmissbruk men idag mår jag bättre. Lite ont men helt klart så att jag klarar mig utan värkmedicin. Dessutom är jag chaufför ikväll så…Vitt så att det förslår. Det är kontraster det. Kram Mia

 2. Flygande tunga… Läste du igår om den nya trenden, att folk vill klyva sin tunga!?
  Varför i hela världen vill man göra nåt så dumt?
  Hoppas du piggnar till och får en mysig helg!

  • Nä det har jag missat, men vem kan vilja något sådant. Allt göra ju så fruktansvärt ont i munnen….Hua! Kram Mia

 3. Bra att bli frisk innan idrott, annars kommer det bara tillbaka med vändande post.
  Jag har också funderat på varför tungan lever sitt egna liv när man har gapat en stund *fniss* 😛
  Kramar fining

  • Så skönt att det finns flera som har tungor som far runt som en elvisp i munnen. Ja nu hoppas vi att grabbarna har vilat sig i form minsann. Kram och goda helgen till dig

  • Hej där….och jag håller med. Gillar inte tandis men är glad att de kan hjälpa en då¨inflammationer i tandben och käkben förstör allt som kommer i dess väg. Kram och välkommen tillbaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *