Väldresserade lärarungar!

Det har väl inte direkt undgått någon att den här bloggerskan vurmar för ”skolan” som viktig företeelse i varje människas liv, så till den grad att hon förmodligen skulle kunna anses som hopplöst förälskad. Redan innan jag själv började första klass visste jag att jag skulle bli lärare och att skolan för alltid skulle få ha en central plats i mitt hjärta. Så sa jag. Och så blev det. Är till och med så fortfarande. Och någon ände funderar jag då rakt inte på ännu. Eftersom skolan (och fotbollen samt golfen) styr våra liv lever familjen Happyvardag väldigt tydligt efter läsårets skiftningar, så även fotbolls- och golfsäsongens dito. Sedan några år tillbaka befinner sig dessutom 100% av familjen i skolans värld och det gör det hela än lättare. Läsårets skiftningar är väldigt tydligt uppdelat i ett antal (vilket i sig kan variera mellan olika år) arbetshopar och vilopauser. De allra mest tydliga vilopauserna stavas LOV!

Eftersom rektorskan älskar skolan vill hon helst inte missa några dagar i den viktiga livsvärlden. Hon trivs allra bäst då hon är på plats på sitt jobb och kan få dela sina elevers skoläventyr, kurser och möten göre sig icke besväret. Sällan reser hon bort under pågående läsår och helt ärligt gillar hon bäst när alla andra prioriterar likadant. Detta har inte undgått vare sig make eller rektorskans sötnosar till söner. Och eftersom de är extremt väluppfostrade barn av sin tid ser de till att möta sin ömma moders önskemål på absolut bästa sätt. I klartext betyder det att de ger sjutton i att vika ner sig och bli sjuka under pågående läsår/termin – sjuka är vi på loven. BASTA! Om vi inte ska resa iväg då. Jag tror aldrig mig ha behövt påtala detta i klartext, detta är något utav en tyst kunskap i familjen Happyvardag. Därför är det inte många vabbdagar som har plockats ut via F-kassan till vår familj inte, vilket i sig känns extra fint att ha kunnat bidra med till statskassan. Inför jullovet ramlade liten Gabriel ihop i feber och förkylning på självaste sista dagen och ja, inför sportlovet missade han på målet med en dag med sin hjärnskakning (torsdag istället för fredag). Alltså, vi måste jobba lite på finslipningen av det där med måluppfyllelsen märker jag…..

Nåväl, det där kan kanske vägas upp utav att såväl Gabriel som rektorskan kraschade i magsjuka de luxe igår lördag. Så nu är vi utrensade och klara, säkert även utvilade om en vecka för att möta nästa viktiga milstolpe och arbetshop av vårterminen. Hihihi….Sanningsenligt kan jag meddela att jag sällan har varit i sämre magstatus än inatt.Nu så här framåt eftermiddagen har jag fått i mig en rostad macka och lite jordgubbste . Vi får väl se hur länge det vill stanna i lilla magen. Jag har dock pekat med hela handen till magen och meddelat att intagen föda återtages ej….Inga vidare knop här idag. OS-jouren, brasmys och så lite inläsande av kursplanerformuleringar till kommande personalkvällar. Känns bra lyxigt att veta att det är en hel veckas ledighet kvar. Ikväll ska vi se om liten Gabriel och jag kan få i oss lite kokt torsk och pressad potatis, de stora grabbarna får mörad Entrécôte med potatisklyftor och pepparsås. Same same…..

Kram Mia

4 thoughts on “Väldresserade lärarungar!

    • Det gjorde den. Jag åt lite försiktigt, sonen var döhungrig och drog i sig 3st torskrygg med dillsås. Hoppas bif år behålla det också. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *