Lite trolla med knäna

Hur har ni det på era arbetsplatser? Några som är sjuka eller vabbar? På min arbetsplats har vi både sjuka barn, sjuka personalbarn och sjuk personal – är det februari så är det. Denna månad förnekar sig sällan nämligen. Vi har varit med om all time high och 12 ordinarie personal borta, idag var det bara 7 och den 8:nde lämnade vid lunch. Det är en evinnerlig tur att jag har begåvats med de absolut bästa anställda man kan tänka sig – inga sura miner här inte. Tjoff, tjoff, tjoff så har de omgruperat sig och fixat så att det finns personal på alla poster. Ändå, jag hoppas att det stannar därvid – fler frånvarande så  får jag nog ta till trixet att ”att trolla med knäna”. Hehehe….

Nedräkningen mot sportlovet tog sin början redan i helgen, det har ni nog märkt. Vårterminen i skolans värld är ju välsignad med flera små härliga andningspauser och snart når vi den allra första. Underbart skönt! Att sedan ljuset gör entré ibland innebär att förhoppningarna om en tidig vår i år ökar. Här hemma har vi precis landat allesammans och ingen ska iväg på något kvällsuppdrag – jag hade egentligen ett föräldramöte att bevista, men när eftermiddagen kommer slår trötthet och smärta i käken till som på beställning. Jag tog därför det mogna beslutet att vila mig iform på hemmaplan. På spisen puttrar just nu en Pasta Bolognese och i ugnen bakas en surdegsbaguette. Det har alla förutsättningar för att kunna bli en bra kväll. Two Days to go……

Kram Mia

12 thoughts on “Lite trolla med knäna

 1. Vi har (nog) redan haft våran topp på sjukskrivningar och är nu på väg tillbaka igen på jobbet. Visst är det jobbigt när vi som är kvar får jobba dubbelt, men nästa gång kanske det är jag som är sjuk. Det brukar ju inte vara så långvarigt i alla fall.
  Kram

  • Ja visst brukar det där ge sig i längden – det är bara så skönt när alla är på rätt plats. Gott med arbetsplatser där man ställer upp för varandra. Kram Mia

  • Gör ni Krille, är du på fritids? Själv tar jag lov – jobbar som en gnu innan och efter. Funkar fint för mig. Kram Mia

 2. Fritids nee huuuga . Jag är vaktmästare
  Ett tag var man träslöjdslärare med dom skulle bara slutföra sina projekt. Men haha dom började med nya med hela tiden.

  • Ok, då fattar jag att du har att göra hela tiden. Och kanske tom kan få lite gjort då det är lite folktomt på skolan. Kram

 3. Japp! Nr 7 (kan det vara jag som är nr 7?) är tillbaka, pigg och kry hoppas jag, imorgon.

  Kramelikram så länge
  Irene

  • Hehehe nummer 7 – kanske ska börja kalla dig OO7 sötnos. Jag är såååå glad att du kommer imorgon. Sov sött! Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *