Kurar skymning

Skumtimmen är här, som mormor Marta brukade säga. Ni vet den där tiden på dygnet då det varken är ljust eller mörkt. Då när den trollska dimman sveper över ängen här utanför och liksom bäddar in tillvaron i ett slags dåsighet. Punktbelysning tänds, ljusen likaså. Brasan sprakar så mysigt och jag kan nästan drista mig till att påstå att dagens oavbrutna snöfall just här och nu känns riktigt mysigt. Varje årstid har verkligen sin charm och tjusning (hyfsat förvånad över att jag skrev det där, men men…).

Ännu en arbetsdag läggs till historien och vi valde tidig hemgång idag. Bära in ved, plocka iordning och så på med träningskläder. Det blev 3 km snöplumsning med Milou och sedan ytterligare 6 dito för bara rektorskan. Att det tog sin modiga stund behöver jag väl knappast förklara närmare. Trötta ben innan jag kom hem i alla fall och mycket blöta fötter. Nåväl, en lång het dusch har nog inte känts bättre så det var det verkligen värt. Nu är TB hemhämtad från bussen, kvällens Pytt i panna står på spisen och vi avvaktar så smått hur det ska bli med kvällens sena träning för TB. Själv har jag intagit brasläge och njuter av att ha alla de mina runtomkring mig. Imorgon har jag dessutom sovmorgon. Äntligen….

Kram Mia

10 thoughts on “Kurar skymning

 1. Det blev snöskottning för mig innan alla ljusen tändes. Nu viner det runt knutarna. Hoppas teäningen blir inställd för inte är det roligt att köra i detta vädret…. Ha en fo kväll och njut imon bitti av lite sovis – jag tror Mats får köra in, jag hatar snön som blåst in över vägen på Ramdalaslätterna, jag blir så ” chicken ”.
  Ha det

  • Hatar också att köra….puh! Hade dessutom en liten incident inne på vår väg, dock utan att vara inblandad. Imorgon ska jag ju på ditt håll på morgonen…inte mysigt att ta sig över Ramdalaslätten alls. Kram Mia

 2. Mysigt efter en händelserik dag.
  Min kära gamelmormor hette Marta och hade alltid så kloka små ordspråk att dela med sig av och små berättelser om livet i Finland under krigsåren då min mormor och hennes syskon kom som krigsbarn till Sverige och min gamelmormor kämpade sig igenom de åren för att kunna ge barnen en framtid i Finland efter kriget.
  Önskar dig en skön tisdagskväll och njut av sovmorgonen.
  Kram

  • Visst är det ett vackert namn. Min mormor dog tyvärr i bröstcancer redan 1981….Hoppas ni har det riktigt skönt också. Kram

 3. Själv är jag urless på den här vintern, kylan tar fullständigt musten ur mig, men visst mys framför brasan gillas såklart..Imponerad av ditt snöplums, ett rejält träningspass förstår jag. Skönt med en varm dusch efteråt o sen krypa ner i soffan. Sv mina härliga killar fyller 20 och 16 år i år. Kramisar Tina

  • Kan förstå att det är jobbigt. Tycker själv att det gör ont lite här och var, stelt och kallt och då bär ju inte jag på någon sådan sjukdom. Det blev ju ett rejält träningspass och idag ömmar det rejält i lårmuskler och fotleder. Så mysigt med stora grabbar. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *