Med naturen mot mitt sinne

OMG, vinden har vinit runt knuten här inatt. Många och långa är de stunder jag legat vaken och lyssnat, sett trädens grenverkssiluetter dansa omkring på min vägg och jag har kurat ihop mig under täcket. Det är kusligt mysigt på något vis.  For till jobbet på barmark och återvände sedan hem genom ett rejält snötäcke, så officiellt vänner…här kom vintern till den blekingska skärgården ( och Happyvardag) idag. Konstigt nog känner jag mig inte ett dugg nedstämd, utan kommer på mig själv med att anse det ha ökat mysfaktorn. Rätt chockad själv…..

En riktigt bra jobbefredag mötte en mysig guldkantshopping och vips uppstod både kärlek och den ljuva musiken. Väl hemkomna (men nej, jag gillar inte att kana omkring på vägarna…) bars ved in, brasor tändes och golvet fick sig ett besök av snabledraken. Grabbarna ramlade ihop i sina rum med diverse eget trix och rektorskan drog på sig träningsutstyrseln och gav sig ut. Modiga 6 km med naturen väldigt nära mitt sinne. Man kan också säga att det var 6 km med väldigt naturliga hinder, såsom halkbana, snömodd, bitska vinden i nobban och snöplumsning. Jag tror det är det som sägs ge en både starka ben och starkt psyke. Det gillar vi! Nypåfylld, nyduschad och nöjd sitter jag nu vid brasan med ett glas Ripasso och lite snacks. Ikväll ska vi njuta av en diger bakpotatisbuffé med cajunkyckling, curryröra, nypillede reijer, chiliaioli, skinksticks, vitlöksdipp, knaperstekt bacon och oströra. Till detta finns också en ostbricka beståendes av Allerums XO (my precious), Creme de Brie, Vitlöksroulé, Cantadou och Sorte Sara samt kex av olika slag och två sorters röror (heta kräftstjärtar i aioli och Västkusträkor). Känns som en härlig avslutning på en bra vecka – en slapp kväll, handboll på tv och en helg framför oss. Me like!

För övrigt måste jag erkänna att vi fortfarande fnittrar efter Gabriels uttalande idag. Han ville prompt åka till kompis och de skulle spela fotboll utomhus, men vi meddelade att det idag råder Klass1 varning och att man därmed bör hålla sig hemma och inomhus. Han sitter tyst en stund och sedan säger han: ”Undra varför det bara är vi i ettan (klass 1) som ska vara inne? Varför tror dom att förskoleklass och alla på dagis t ex ska klara sig bättre utomhus? Är vi klena eller?” Tja…..låt mig säga att det blev ett långt samtal om vädersystem och klass 1, 2 och 3 varningar kopplat till den tropiska storm vi upplevde i Florida i somras. Hehehe.

Happy Friday folket! Kram Mia

 

6 thoughts on “Med naturen mot mitt sinne

 1. Hej! Hittade dig över Ripasson hos Nadja 🙂 Tror jag stänger mina blå redan nu! Ska drömma om mina barndoms somrar i Blekinge skärgård med min kusin som skulle fyllt 56 idag om hon fått leva… Avundas dig som bor där! Kram, Ezter

  • Vad kul att du hittade hit Ezter och varmt välkommen tillbaka. Så sorgligt med din kusin….bodde han/hon här? Jag älskar just livet nära skärgård och hav. Kram Mia

 2. Låter som en mumsig fredagskväll. Jag älskar bakad potatis, men tycker alltid att det är svårt med tillbehör till.. ska anteckna detta någonstans.
  Kram

  • Åh jag älskar också bakad potatis – vi brukar alltid göra så rena tillbehör som möjligt så att alla kan plocka det de vill ha. Mums!
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *