Weinachtsgefühl oder?

Lillejulafton. Idag. Förra året var det kallt, snö och blåsigt, för att under kvällen friska i rejält till storm och därmed snö i drivor. Vi skottade och körde snöslungan, bar ved och eldade som tokar. Tanken på att fara på kompisträff fick tidigt omvärderas – det blev en lugn hemmakväll som uppladdning för julaftonsracet istället!

Årets lillejul stoltserar med snöfritt, 8 plusgrader, ömsom sol och lite blåst. Den där solen kan dock ta och försvinna för den avslöjar lite för mycket på såväl fönster som golv, tycker jag, men morgondagen är utlovad spöregn och 8 plusgrader så… Man kan väl inte påstå att det bjud spå någon magisk julkänsla av omgivningen att döma, men här inne har vi det ungefär som vi brukar. TB har haft sovmorgon och Gabriel tidig morgonträning. Under tiden gick maken och jag upp på staden för de sista inköpen av bröd och grönsaker. Nu har vi landat på hemmaplan efter en tur till återvinningen och en till vedboden.

Granen är tänd, så även ljus och stjärnor. I köket puttrar alla möjliga olika ting på spis och i ugn – hela köket är belamrat med ting inför det stora julslaget imorgon. Glöggbuffén preppar rektorskan först imorgon, men några röror och lite bak görs idag. Alla förberedelser för självaste kalkonmiddagen har maken precis fixat, så som fyllningen och de olika grönsaksbuketterna, och bordet dukas först efter kvällens middag. Ikväll njuter 2/4 av Entrecote medan 2/4 väljer torskrygg. Som ni märker håller vi oss väldigt lite vid jultemat.

Alla julklappar är inslagna och undangömda, dryck på kylning och all övrig mis en Place helt enligt planering. Har jag nämnt att rektorskan oftast går på planering istället för känslan? Nähe, och ni har förmodligen inte gissat det heller? Hihihihi….Men för att övertyga er om att planering is da shit så säger jag att vi har tagit det kolugnt hela december. No stress liksom….och to-do-listan är numera snart förpassad till historien. Hoppas ni alla hinner andas och att ni känner er redo att möta julen imorgon – med eller utan vinterjulkänslan. Tittar in i morgon för en julhälsning. Må väl, vänner!

Kram Mia

6 thoughts on “Weinachtsgefühl oder?

 1. Listor är bäst! Jag har också prickat av i lugn takt i november och december och njuter av lugnet. Jag har redan påbörjat ny lista för vad som ska göras de nästkommande två lediga veckorna 😉
  På tal om lugn så är jag mer än färdig och sitter nu med nylackade naglar och inväntar de andra tre som kommer hem vid 19 och ska duscha av sig charkdoften så vi kan tillbringa resten av den 23e i bilen i ritkning mot sydost.
  Ha en riktigt god jul, kramar <3

  • Härligt! Vad lika vi är…..Kör försiktigt. Blekinge bjuder på en klar natt utan regn och utan minusgrader. Kram Mia

 2. Önskar er en riktig God Jul i stugan. Så mysigt.
  Vi äter Oxfile ikväll och så blir det fylld kalkon imorgon med smak av Irans alla goda kryddor.
  Längtar.
  Mys ordentligt med dina fina.
  Kram

  • Åh vad spännande det låter med Irans kryddor – tror jag hade älskat det. Hoppas ni får det underbart vännen….Och glöm inte lite bilder från ert firande….Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *