Jultraumat som uteblev

So far so good! Jag tror knappt mina ögon. Det finns några väl identifierade traumatiska tillfällen som kan ställa till det big time här i Happyvardag, so to speak. Att dessutom planera in stora julstädet med tillhörande pynt dagen efter personaljulfest är att utmana ödet mer än en gång. Men planering är planering är planering och rektorskan är inte den som bara ändrar om och går på känsla sådär. Nä nä…..På julens to-do-lista stod det städ och pynt och då blev det städ och pynt. Basta!

Gårkvällens personalfest skulle egentligen ha fått ett eget inlägg – så himla lyckat! 27 tappra Svettpärlekrigare träffades 17.00 och hade sedan tidigare valt matlagningsgrupp. Väl på plats intog förrättsgruppen hemkunskapssalen, varmrättsgruppen stora köket och dessertgruppen personalköket. Det lagades mat och såväl skålades som skrålades i varje grupp. Klockan 18.40 serverades det Mandelsoppa med kräftstjärtar eller bacon samt västerbottenflarn och Sea Salted tunnbrödssticks signerat bästisMaria. Underbart gott. Till varmrätt fick vi njuta av Smördegspotatiskaka med fläskfilégryta a la S-hamn med en krispig sallad och självklart var det minst lika ljuvligt detta. Och för den som trodde det var nog, så kom det en desserttallrik som smakade mumma. Två sorters Pannacotta, fudge och något annat smaskigt samt en kaffedrink. Om vi rullade hem? Jajamensan….Tack alla för allt – ni är de bästa medarbetare man kan ha.

Vaknade med lite trötta ögon idag. Finaste svärisarna körde TB till lördagskneget och jag och Gabriel tog itu med stora julstädet. Gabriel botaniserade friskt bland pyntet och sjöng egenkomponerade visor om lilla Jesusbarnet i krubban. Maken höll sig på avstånd. Efter brunch for rektorskan till skolan och fixade det sista med städet efter festen samt hämtade upp TB och sedan blev det den stärkande promenaden med Milou. Ingen kan klaga på den uppladdningen. Och sedan var det dags – den stund vi alla väntat på. Not! Många traumatiska minnen från när julgran ska i julgransfot och sedan in i huset samt förses med juleljusen. Hua……Att prova att göra det med lite hang over är att skruva till det lite extra. Men då klev han fram TB, världens finaste och mest stabile son. Tjoff, tjoff så var båda sakerna färdiga. Det är inte dumt att ha stora barn (påminn mig gärna om det då han kommer hem drängfull natten mellan den 10 och 11 januari). Resten av pyntet gick ganska smidigt. Till och med Gabriel visade på stilskills detta år – inte alla saker på samma gren och inte samma färger samlade på ett och samma ställe. För att vara riktigt ärliga verkar han ha fattat det där med mamis behov av symmetri. Rött och vitt och vitt glitter och så spiran i topp – bildbevis kommer imorgon (om det inte visar sig att jag har drömt allt detta vackra).

Ja, så nu råder det julefrid här i Happyvardag. Alla julklappar inhandlade, huset julpyntat och all mat och dryck på rätt plats här hemma. Imorgon vankas det fotbollsavslutning och ett härligt 1-årskalas, på måndag fotbollsträning x2 och handling av bröd och grönsaker. Däremellan ska vi bara njuta och mysa och känna lugnet inom oss. Inte ett endaste julgodis har vi tillverkat själva (och nej,vi äter ju inget julgodis så why liksom), ej heller har stora julbaker kommit till stånd (och nej, we don´t do fika i familjen Happyvardag heller). Ingen julmat blir det heller, med undantag för julskinkan, men väl en ljuvlig Kalkonmiddag. Christmas the Bark style helt enkelt. Nu njuter vi lördagskväll efter en mysig bakpotatisbuffé med ost och kex och röror som avslutning. Snart blir det soffhäng och lite firande av att vi är vänner i familjen, trots att granen är inne och Jesusbarnet på plats i krubban. Hav förströstan vänner, plötsligt händer det…..

Kram Mia

9 thoughts on “Jultraumat som uteblev

 1. Här är oxå allting under kontroll. Klapparna klara, granen fixade jag i går (tjuvstart). På måndag blir nog en liten sväng till stan, kanske jag kan hitta en liten julklapp till , tror S behöver någon till.

  • Vad skönt! Och den där extrahandlingen, bara för att man kan och vill, är så himla mysig.
   Ha en fin söndag…Kram Mia

 2. vi ska äta, ni ska laga ….hihi skolramsan sitter kvar och fick mig att minnas när jag läste din text om julmaten 😉
  Hade varit rena drömmen att sitta vid ert julbord.
  Vi äter inte heller traditionella julmat fullt ut utan det blir finsk och persisk mat på bordet.
  Bakat har vi gjort så frysen är full och tur var väl det när influensan slog till i sista stund.
  Härligt att sonen er är på hugget och styr upp sladdtrasslet.
  Här hemma skulle minstingen absolut sätta stjärnan i toppen så den åkte på första av allt när granen låg ner :)))
  Ha nu en skön fjärde advent och mys in julen med dina fina.
  Kram

  • Hahaha, den ramsan ja. Trots allt väldigt lärorik. Jag tror att maten blir toppen i år – glöggbuffé med såväl matiga som söta inslag och så Kalkonmiddagen. Det passar oss! Er bakning läskar mig varje dag – det ser så underbart gott ut. Men ingen i vår familj äter ju kakor (mer än jag och jag behöver inte so to speak). Otroligt bra ide om stjärnan först – så ska vi ju naturligtvis göra. Kram Mia

 3. Ha, ha alltid lika spännande varje år när man ska få granen på plats. Skönt att ha ungdomar som kan hjälpa till så man slipper ”världskrig”, ännu mer gråa hår o trassla in sig i ljusslingor som ändå inte lyser. Önskar dig en riktig God Jul med mycket mys o god mat. Kramisar Tina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *