Soccermum says……A year ago!

Hua, får kalla kårar bara jag tänker på det. För ett år sedan hade TB precis bytt lag till Rödeby AIF och kommit igång sådär lagom fint. Han såg fram emot Lyckå Cup (en stor inomhusturnering här hemma) och kanske ett KM med sina nya lag. Och så händer det. Olyckan är framme och på ett ögonblick vänder känslan av medvind. Maken och jag låg båda hemma i influensa, så även liten Gabriel. TB var på klassturnering med skolan och efter några envisa samtal (vi orkade liksom inte bara svara, en med 38.5 i feber och en med 40.1) fick vi klart för oss att TB hade hamnat i en höjdduell, ramlat ihop och var omtöcknad. Han hade vidare förlorat en hel del blod och en av idrottslärarna uttryckte det som att han ser nog inte riktigt lika dan ut i ansiktet som han brukar. Tacka fasen för det – med ett näsben som var av och splittrat vid näsroten samt hela näsan skev. Jag nöjer mig med att säga att har varit snyggare än det som mötte oss där på akutrummet.

Nåväl, näsan drogs rätt på plats och proppades full med tamponader. 10 dagar senare låg han på operationsbordet och näsan fixades till via en halv plastik. Nya tamponader på plats och återhämtning, återbesök och sedan till MAS för att fixa en ansiktsmask för att komma igång med fysträning (vilket läkaren i Karlskrona tyckte var helt onödigt. Han ansåg att TB var så vältränad att han gott kunde ägna sig åt schack i 8 veckor, varför vi fick söka oss till ett annat landsting). Ganska omgående var han tillbaka på planen, kanske något hämmad av masken. Gabriel tyckte att han såg så läskig ut….

Photo: Tor Bark aka Petr Chech

I slutet av mars fick han börja träna utan masken och i mitten av april spelade han match utan. Gissa om mami hade hjärtat i halsgropen till att börja med? Nåväl, nu är det årsdag och ingen klassturnering stod på schemat idag – men väl ett prov och 3 redovisningar. Klassturneringen gick av stapeln igår och då hade TB som tur väl var Riskettan (del av Körskolans övningskörning). Ingen var gladare än mami för det….Det som återstår att  klara av denna årsdag är en sedvanlig fotbollsträning för honom med efterföljande fika signerat klubbens kassör. Det är klubbkänsla det…..

Happyvardags yngste grabb har så här i terminens elfte timme ramlat ihop i feber och med såväl halsont som värsta huvudvärken. Ja ja, vabtorsdag är med andra ord coming up. Det gäller att vara flexibel! För Gabriels del handlar det bara om att bli frisk till tomten kommer och till Lyckå Cup – låt oss för husfriden skull hoppas det. Jag behöver väl inte förtydliga vidare hur stor fotbollen är här för alla medlemmar i familjen Happyvardag…..BTW, så här snygg blev TB efter sin näsoperation. Happy Lillördag folket! Kram Mia

2 thoughts on “Soccermum says……A year ago!

  1. Det syns inga spår efter en trasig näsa, de verkar ha gjort ett gott jobb. Men fattar inte läkaren att en tränande ungdom INTE kan vara still… de vill ju igång så fort som möjligt!!Det har ju varit kris när mina inte fått simma på 10 dagar efter att ha tagit bort ”leverfläckar” och sytt ett par stygn (pga infektionsrisken i simhallspoolen).
    Kram o ha en fin torsdag

    • Visst blev han fin – nästa snyggare näsa än innan olyckan. Och nä du, den läkaren gick det inte att prata med.Vi for till MAS och bekostade masken själva, sedan trädde hans försäkringsbolag in och tog alla kostnaderna. Så tacksamt…..Nu hänger den här som ett minne. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *