Nickname!

Smeknamn eller öknamn eller bara ”känd som…”Visst är det väl lite spännande med vad människor egentligen heter och vad man kommer att kalla dem. Inte alla namn känns naturliga i munnen och en del kan man inte bara koppla ihop med rätt person bara sådär, medan andra är mer av det förväntade slaget. Exempelvis att jag i vardagligt tal kallas Mia, men är döpt till Maria (något som enbart min mor använder då hon talar i klartext med undertecknad), till skillnad från en av mina medarbetare som kallas Hia och där de flesta knappt har en aning om att hon egentligen heter Cecilia. Att vår store son numera kallas TB (förut Totte) ligger inte långt ifrån hans ordinarie namn, likaså att lille sonen Gabriel kallas Gabbe i skolan. Men att maken kallas Sickan, fast att han heter Mats, är kanske inte det första man skulle gissa – det där namnet vet vi inte heller riktigt hur det kom till, men det har hängt i i måååånga år. För egen del måste jag väl tillstå att jag har många smeknamn, kopplade till olika personer och situationer i min livsvärld.

Jag presenterar mig alltid som Mia, men använder både i bloggen och IRL mig av både ”Rektorskan” och ”Soccermum”. Hemma går jag mest under tilltalsnamnen ”Mami” eller ”Honey Bunny”. Under min skoltid hette jag inte sällan ”Roten” och från min restaurangera ”LilleNån”. Roten har jag inte en aning om vad det kom ifrån, men LilleNån det var liksom bara jag. Jag kom in i en bransch som kändes som ett helt äventyr i sig och jag kunde verkligen de nada didelido zip zero. Men jag är ju lyhörd, flexibel och mycket läraktig och med riktigt goa kollegor så blev jag snart en i gänget. Då mitt stora kall här i livet är att hjälpa andra och mitt livsmotto alltid har varit ”Vad kan jag göra för någon annan idag?” så blev det naturligt att fara omkring på Stadens Hotell och förbereda, fixa och trixa för både kollegor och gäster. Ty sa någon kollega: ”Kan Nån göra det, fixa det etc och lämnade frågan öppen så kunde man ge sig på att Mia kände sig manad att ta den uppgiften. Därmed var LilleNån född……Kärt barn har många namn. Hehehe….

Det är helg vänner och inte vilken helg som helst, utan Adventshelg. Igår var vi i kyrkan och sjöng in Advent – en vacker tradition kring vårt viktiga kulturarv. På eftermiddagen for jag till tandis och äntligen….äntligen börjar gropen läka och den lagade tanden blev lyckosam så här långt. Ännu har jag en bit kvar och lite ilningar innan jag är helt tillbaka i gammal god form, men resan tillbaka har verkligen tagit ett rejält skutt framåt. Jippie! Idag vaknade jag tidigt och smög upp till läsfåtöljen. Tände mina adventsstjärnor och såg hur vackert deras ljus avtecknade sig mot mörkret utanför fönstret. Morgonmediterade och njöt. Såg dagen gry och kände en sådan härlig harmoni. Idag är det träning för TB och handling till fina svärisarna som kommer hem från sin longstay idag. Lite middag till dem är preppad, kylen fylld av kvällsmat och frulle samt smågodisskålen placerad på bordet. Huset är uppvärmt, bilar startade, posten intagen och lite goa peppisar med creamy bluecheese står på vänt. Som vi har saknat dem! BTW…mitt nyaste nickname är numera ”Hängande Kinden” efter alla tandläkarbehandlingar. Kärt barn har som sagt många namn….

Ps Hade varit kul att höra om era smeknamn i kommentarsfältet Ds! Kram Mia

6 thoughts on “Nickname!

 1. Oj nu ska du få veta en hemlis, jag kallades för Tuttan när jag var liten. Jag lät tydligen som en tuta när jag var arg. Ha ha!
  Numera är det bara Marie. Tur är väl det. Tuttan låter ju inte så kul på engelska

  • Hahaha, gulligt Marie. Vissa saker blir ju så annorlunda på ett annat språk. Gissa om det är många som kommenterar vårt efternamn när vi är i Florida – Bark alltså….
   Kram Mia

 2. Jag har alltid kallats för Jeanette…(konstigt) förutom av mina bröder som kallar mig för Plättan och mannen som säger Lobben. Jag kallar mannen också för Lobben 😉 Det låter fjantigt men är en utveckling på Love -> Lovolobo -> Lobben
  Men vi är lite knäppa hemma hos oss!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *