Fulltaliga blev övertaliga

Som jag gillar fullskalighet. När maken inatt äntrade hemmet blev vi inte bara fulltaliga i Happyvardag, vi är ju till och med övertaliga i och med finaste lånevovven Chippie. Den ljuvliga skönhet ska bo hos oss hela höstlovsveckan då hennes familj är på semester och det är med glädje vi är en extra. Så mysigt!

Maken verkar mer än nöjd med sin golfvecka och vi är mer än nöjda med att ha honom välbehållen hemma. Jag tror att det är extremt nyttigt att ha skilda intressen och att då och då befinna sig på skilda fysiska platser (så länge det innebär att jag är den som är på hemmaplan. Hihihihi…). Maken spelade golf redan då vi träffades för 23 år sedan och jag har ännu inte börjat. För övrigt har jag heller inga som helst planer på att börja. Punkt! Genom åren har det blivit många golftävlingar på bortaplan och så även golfresor för honom. Inte för en sekund ser jag det som en uppoffring att hålla ställningen på hemmaplan, tvärtom ser jag det som en unik möjlighet att längta efter varandra och att få en upplevelse av hur livet skulle vara utan varandra. Jag nöjer mig med att konstatera (som jag brukar) att det där skulle jag inte gilla. Inte heller maken verkar det som eftersom han valde att komma hem igen. Puh! Jag brukar nämligen säga då han åker iväg att han ska strunta i att höra av sig hem och förtränga att han har familj, så att han kan upptäcka om han verkligen saknar oss och vill hem igen.

Med sig hem hade maken mina absoluta doftfavvisar! TB fick också ett nyförvärv till dofthyllan och Gabriel fick en högt efterlängtad klocka. Idag tog vi sovmorgon, men klockan var ändå bara 08 då jag klev upp. Bra ekvation det där….Städning och promenad med vovvar stod på dagens agenda, likväl som träning för TB och så lite övningskörning. Sedan några timmar är vi åter samlade på hemmaplan och vi skrotar mest omkring och trixar med våra egna saker. Tvättmaskinen gör sitt jobb, Gabriel och Chippie leker, TB och maken gör sig av med några bossar i WOW och själv njuter jag tillsammans med Milou framför brasan.  I ugnen brassas nu en härlig liten låda med morötter, purjolök, paprika, broccoli, halva citroner och rödlök tillsammans med salviarubbade kycklingsklubbor, vitlöksflingsalt och cajunkrydda. Till detta ska vi njuta lite sval dijoncreme, en surdegsbaguette och lite Italian delis, kanske avslutar vi det med lite ost och kex. Garanterat får Mr Tommassi vara med vid bordet ikväll. Kidsen får ris och curry till kycklingen och så julmust förstås. Känns som ett hållbart upplägg! Det sägs att det ska dra in oväder, regn och storm inatt. Visst låter det mysigt. Ett perfekt komplement!

Kram Mia

4 thoughts on “Fulltaliga blev övertaliga

 1. Låter underbart 🙂
  Jo , ovädret fick vi känna på idag när vi fick rusa hemåt i ur och skur ifrån vår lilla utflykt.
  Njut av kvällen och vilka härliga dofter du fick i present.
  Kram

  • Åh fy, hoppas ni inte blev blöta. Hoppas ni får en skön vecka. och dofterna ja….åh me like! Springer och tjuvsprutar eller duttar. Mumma!
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *