Att fira bröllopsdag med någon annan än den man är gift med

Vissa människor älskar bemärkelsedagar och firande av olika slag. Jag kan inte precis sälla mig till den kategorin. För att vara helt ärlig är jag en ganska tråkig typ som mest gillar livets gilla gång, när allt är lugnt och mysigt och som vanligt. Presenter och paket brukar maken skämta om att jag har skräck för. Vad jag dock gillar är förstås att träffa goa människor gärna över en god bit mat och något härligt att dricka. Kanske finns det alltså hopp för mig ändå …..

Maken och jag har varit ett par i 23 år och igår var det inte mindre än vår 13:nde bröllopsdag. Spetsbröllop sägs det att det heter, tja vad vet jag. För 13 år sedan spenderade vi några härliga höstveckor i Florida och den 24/10 gifte vi oss på Clearwater Beach enligt sedvanlig Floridiansk lag. Inte undra på att vi är amerikaniserade. Och visst har det hänt att vi har firat vår bröllopsdag på hemmaplan sedan dess. De sista åren har dock maken haft för vana att spendera just denna vecka med bästisJena hos kompisLarsJohan i Spanien. Så man kan väl bäst säga att vi har firat på varsitt håll. Somliga skulle säga att det är märkligt, själv tänker jag att vi har extremt många dagar gemensamt på hemmaplan som vi kan fira att vi är lyckligt gifta så…..

Just igår valde jag att fira bröllopsdag med bästisMaria. Hon dök upp framåt kvällen med såväl röda rosor som kärlekschoklad. Själv hade jag förberett en buffé signerad rektorskan, nämligen med Yucatanbröd, Cajunschrimpwok, ost och kex, Italian delis, pestogratinerade musslor, varma nachos med dipp och så grillad Crudolindad sparris med bea och räkor. Till detta njöt vi ett sparkling Rosé med namn okänt (då det är franskt). Och en hel massa prat och skratt förstås. En underbar kväll helt enkelt, tack snälla Maria för att du kom.

Den handledsskadade Gabriel under sjukhusbesöket igår. Han har haft en tuff natt då han jämrar sig så fort han rör på sig, vilket då osökt ger mami en tuff natt likaså. Idag har vi haft en kortdag i skolan (9-13). Och gissa om det var ljuvligt att packa ner lite hemmajobbprylar inför den stundande höstlovsveckan. Me like! 9 dagar på hemmaplan med sovmorgonsmöjligheter och inga måsten what so ever. Underbart skönt!

Nu myser vi fredagseftermiddag på hemmaplan med dator, spel och tv:n på. Ikväll ska Gabriel på Halloweendisco och jag ska ta med TB på lokal (som mor Anita hade uttryckt det). Happy Friday folket! Kram Mia

6 thoughts on “Att fira bröllopsdag med någon annan än den man är gift med

  1. Härlig kväll att få dela med bästis. Det är det som är guldkornen i vardagen och att inte något skall firas bara för sakens skull. Äkta på alla plan.
    Hoppas lillkillen får en toppen kväll på discot och får en stund med tankar på annat än värk.
    Önskar er en fin fredag . Kram

    • Ja, det saknades inte mycket igårkväll inte. Gabriel var väl inte direkt överförtjust över Halloweendiscot, åkte hem en timme tidigare. Nu är han ombandagerad och myser i soffan. Detsamma till er….Kram Mia

  2. Stackars lilleplutten då 🙁
    Det ser jättemysigt ut där runt bordet med bästisen – och så mycket gott, som vanligt. Grattis till bröllopsdagen och ha en myspysig lördag. kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *