”Golfänka”, det är jag det!

För en del människor är ju titlar urviktiga, så även att plocka in sina medmänniskor i olika fack. Och visst, det är ju ett sätt att organisera världen. Många är de människor som har ett väl utvecklat kontrollbehov och jag skulle våga påstå att det där med kategorisering kan anses som direkt gynnsamt för många av dem. Dock inte för den här kontrollneurotikern till rektorska. För visst gillar jag ordning och struktur en masse (no shit Anna-Stina!), men titlar och fack har ingen djupare betydelse för mig. Fast nu i skrivande stund lägger jag till titeln ”golfänka” till mina tidigare mami, rektorskan, Soccermum. Golfänka är dock ingen ny upplevelse för mig – har man levt med en inbiten golfspelare i dryga 23 år så vet man att det blir en ständigt återkommande följeslagare. Att ha sin golfspelare på resande fot alltså.

Bilden är förstås tagen då vi var i Florida i somras och maken skulle instruera liten Gabriel. Denna golfresa gick till Denía i Spanien och till Kompis LarsJohan där. Med sig hade maken förstås bästisJena och jag skulle kunna gissa att de får en FAB vecka då det är utlovat 28 grader och sol hela veckan. Så mysigt för dem! Och jag är inte bitter……Inte bitter ett dugg. Jag tackade till och med nej till att följa med. Rektorskan är nöjd med vår galet långa och  härlig sommar – därför var hösten riktigt efterlängtat. Jag trivs med mörker och tända ljus, smattrande regn och vinande blåst, brasmys och inneaktiviteter, myskostym och minimalt med måsten. Och efter några hysteriska veckor med tandvärk är jag bara nu så förbaskat tacksam att något som skulle kunna betraktas som ”vanligt” har återuppstått här i Happyvardag. Det började den 5 september och när jag vaknade i fredags (18 oktober) så hade det vänt. Det är ju inte alltid man vet just precis när det vänder, men tro mig….i detta fallet kändes det med all önskvärd tydlighet. Men jag ropar inte hej ännu, det gör jag då rakt inte. Jag har ett återbesök imorgonkväll, men jag njuter massor av att inte vara sänkt av smärta och proppa i mig massa tabletter.

Söndagen och måndagen har gått i ett rasande tempo. Massor av stå i inför en utlandsresa, massor av plugg för TB och så alla vanliga bestyr. Dessutom hade vi en gemensam personalsittning kring SO/NO, undervisningsinnehåll vs kunskapsmål och så frågeformat samt redovisningsformer. Det kändes mycket bra och jag har idag fått massa fin feedback från min personal. När jag kom hem efter en låååång arbetsdag (08-20) så hade svärmor utfordrat sönerna, diskat och plockat undan, tänt en brasa samt en massa ljus. Underbart skönt och välkomnande – tack snälla! Idag kör vi på en slapp tisdagskväll på hemmaplan. En urskön kontrast till de senaste hektiska dagarna….

Kram Mia

 

 

2 thoughts on “”Golfänka”, det är jag det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *