Att älska sitt liv!

Det här är Gabriel, den yngsta av våra söner. Det vilar sällan några sorger över den killen, även om han kan kategoriseras som en ytterst bestämd herre i sina bästa år. Gabriel har alltid en uppfattning om hur man bäst bör lösa situationer, saker och ting. Och han räds aldrig en argumentation eller strid om det han tror på (utom möjligtvis då hans ömma moder skriker B A S T A!, vilket eventuellt kan ha hänt en eller ett par gånger). Gabriel är en mästare på att se det lilla i det stora. Att upptäcka de där detaljerna som vi vuxna så lätt kan missa. Och han älskar det som är vackert. Han har ett väl utvecklat lukt- och smaksinne, påtalar gärna och ofta hur gott något doftar eller hur ljuvligt något smakar (och man ser lika tydligt då han inte gillar det). Ser naturens skiftningar som en källa till ögongodis och berättar gärna om snälla saker som han eller någon annan har sagt eller gjort. Han är en barnsligt naiv knatte med begränsad omvärldskoll, som tror på tomten och allt annat som är snällt här i världen. Han berättar om Axel i klassen som är bäst på att läsa och som också springer snabbast och han är genuint glad för hans skull. Gabriel själv kan absolut inte läsa, men det bekymrar honom inte det minsta. Jag är ganska säker på att han aldrig mäter sin egen storhet med någon annan. Han tycker helt enkelt att han är FAB precis som han är…..Befriande skönt!

Och visst har han humör ibland, man märker direkt när han inte är helt i stöten Och visst är han engagerad i fotboll och spel och handboll och cykling och kan bli riktigt ilsk när det inte blir som han vill. Han kan säkerligen säga något dumt till någon annan och hamna i bråk – inte för mitt liv tror jag att han är något helgon. Men hans approach till livet är avundsvärd……

Gabriel är en nöjd kille. Oftast ser han möjligheter istället för hinder, även om han är ganska skeptisk inför nya situationer. I torsdags var det handbollsturnering och han älskade det, idag var det Karlskronaloppet och han var lika överförtjust. I bilen säger han sedan: ”Jätterolig handbollsturnering i förrgår, mysig spelkväll hos Ebs och Minna igår och så kul springtävling (Karlskronaloppet) idag. Jag älskar mitt liv!” Mammahjärtat höll på att svämma över igen. Tänk att känna så och kunna verbalisera det….

Nu längtar han till nästa handbollsturnering och nästa springtävling och nästa…..Efter vår lilla tur till staden for vi hem och käkade lunch. Lite lätt frusna tog vi en varm dusch och hoppade i myskostymen. Nu slappas det lite till höger och vänster. Maken kom precis hem från Mr Green (hans tränare) i Sölvesborg, TB spelar WOW. Gabriel är inte helt otippat ute i trädgården och spelar fotboll. Själv ska jag straxt påbörja preppen inför kvällens högrevsburgar med smaskiga tillbehör. Så ligger landet i Happyvardag…..

Kram Mia

 

8 thoughts on “Att älska sitt liv!

  1. Åh blir varm i hela hjärtat jag också! Han är bara så söt Gabriel 🙂 Tänk att känna sån lycka, underbart ❤️ By the way, undrar vem han ärvt det verbala av?!

    • Tack söta Eva-Lotta! Han kan trycka på mina allra sämsta knappar, men också få mitt hjärta att svämma över….Kram i lass till er…

  2. Som jag sagt så många gånger förr.. Min HERO, lilla Gabriel är en underbar liten kille som har konsten att se det fina i livet.. Kramen till er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *