Cykelvurpa

Gabriel gick från livrädd för cyklar i allmänhet till mycket säker körning på olika underlag och i varierande terräng under loppet av tre dagar i augusti. Sedan dess har vi tagit näst intill dagliga små cykelutflykter, långa som korta och i lördags utmanade maken honom till att ta värsta grusbacken utför i skogen jämte vårt hus. Det gick förstås som en dans. Som det mesta som maken är inblandad i. I takt med träning har Gabriel blivit allt mer självsäker, varför dagens lille cykeltur blev en sann utmaning. Mami valde att jogga jämte cykel (ja, jag bara måste få komma igång lite nu. Kroppen och knoppen skriker efter hederlig fys) och det gick undan. När vi kom till ”backen” hade jag haft hjärtat i halsgropen mer än en gång måste tillstås – mest beroende på att vi måste cykla i trafik och på en ganska smal väg här hemma. Cykelbana? Nope, inte här på Näset inte…..

Någonstans inbillade jag mig att jag vidtog alla försiktighetsåtgärder genom att förmana, springa ner i backen och ha koll på trafiken. Ner for the Little fellow och huj och vips så fick han en duktig sladd i lösgruset på asfalten. Han for i marken, studsandes lyckades han ändå hålla upp både huvud och ansikte. Men aj så ont det gjorde i knä och höft och händer. Tur i oturen….Bandagerad, ompysslad och nu med en hemmagjord chokladmilkshake i handen är nog livet ganska okej igen. Frågan om han någonsin sätter sig på cykeln igen är dock berättigad. Jag återkommer i frågan….

Kram Mia

6 thoughts on “Cykelvurpa

  1. Oj då, en vurpa! En första riktig cykelvurpa… Nu kan han snart räkna sig som ”riktig” cyklist! Bara 99 kvar 😉
    Hoppas han vågar och vill hoppa upp igen.
    Kram

    • Ja, tyvärr säkert många kvar. Hua….mitt mammahjärta gör ont. Vill håller tummarna för det. Kram Mia

    • Han hälsar och tackar sötnos. Jag minns också några och så även smärtan när man skrapar sig. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *