Att insupa hösten

Länge kämpar jag emot, ett faktum som är helt ofrånkomligt. Kanske är det en försvarsmekanism – en autopilot som sätter in. För inte vill man förändra det som känns så himmelskt bra. Sommaren. Solen. Värmen. Ledigheten. Jag hänger envist fast vid det sista lilla hoppets strimma, som om det precis just i år har blivit bestämt att årstidskiftningar är förbjudna. Så fånigt egentligen. Sen drabbar insikten mig som en slags utomjordisk viskning, att mot dumheten kämpar endast gudarna. Man skulle kunna förledas att tro att jag i detta ögonblick skulle bli förkrossad. Förlamad. Nedslagen och illa till mods. Men inte då….Plötsligen blir det helt självklart att välkomna hösten med full kraft.

Jag insuper hösten. Låter den omsvepa mig. Vägra känna mig annat än upprymd och glad över allt det vackra som den innebär. Tänker att det är inte så dumt ändå. Tempot sänks i takt med att mörkret faller allt tidigare om kvällarna. Det finns inget inbyggt krav i att ta vara på soltimmar, vara kreativ och sugen på ”hitta-på-saker”. Tvärtom är det plötsligt alldeles självklart att välja boken, brasmyset och tv-soffan framför alla måsten.

Vaknade till en solig septemberlördag men med endast 5 plusgrader. Läsmorgon, lyxfrulle och så en underbar skogspromenad med våra tre skägg. Hög och klar luft. Magiskt vackra färger. Och ett harmoniskt lugn som lägrat sig över vår Happyvardag. Lunch och så lite trädgårdshäng med tillhörande arbete så som gräsklippning och rivning av björnbärssnår. En eftermiddagsfika på en solig altan. Massor av bus med vovvarna i trädgården. Och så den sedvanliga cykelturen. Vaktombyte i skoskåpet – adjö mina somriga små älsklingar och varmt välkomna mina pålitliga boots, stövletter och Bikers. Denna underbara lördag insuper vi hösten på alla möjliga tänkbara sätt. Och blir påfyllda av just det….det trodde jag minsann aldrig.

Nu snurrar en gårdskyckling rent meditativt på grillspettet i ugnen. TB pluggar och på tv:n går förstås ett antal olika fotbollsmatcher. Ikväll njuter vi lite rester från gårdagen (hrm, tänk att det blev något över…) som förrätt och sedan grillad Salviakyckling med ris, het orientalisk grönsakskompott och en klick sval örtyoghurt. Och så vann jag ju kampen över maken – eldningssäsongen i braskaminen är inledd. Bara en sån sak liksom….

Kram Mia

 

 

4 thoughts on “Att insupa hösten

  1. Jag brukar hata hösten, men i år känner jag att den är välkommen och jag känner ett lagom lugn med det. Skönt! Det är nog vår långa och härliga sommar jag får tacka för det känslobytet 😉
    Kram på dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *