Vissa effekter av penicillin….

…..är ju ultrafantastiska alla kategorier. Att må så dåligt och ha så ont och så plötsligt något som hjälper, det är härligt. Jag har verkligen successivt blivit bättre de här nio dagarna (bortsett från i måndags och idag då jag råkat tugga på fel sida i munnen. Då sätts någon vätska i gungning och det är lite mindre angenämt men…). Allmäntillståndet är så mycket bättre och det är en ynnest. Har jag riktig tur har väl denna högdos Kåvepenin tagit bort alla möjliga andra bacillusker också och det vore tacknämligt. Att jag dessutom på köpet har blivit så gott som sockeravgiftad/detoxad är rent magiskt.

Sen finns det helt klart lite andra effekter som inte helt självklart ryms inom ovannämnd kategori. Exempelvis är det sådär halvkul att hulka i vasken 3ggr/dygn (något jag inte har gjort sedan senaste graviditeten 2005). Och bismaken lämnar en hel del att önska, trots att jag proppar i mig välsmakande andra prylar för att liksom lura mig själv. För att inte tala om en helt otippad biverkning som anfallit den nedre regionen. Inte för att jag hade en aning om att detta skulle kunna uppstå, vilket kan få mig att framstå som den blåögda blondin jag är  (”lyckligt-ovetande-rektorska-som-aldrig-ätit-penicillin- innan-i-sitt-dubbelfyraliv”). Men känslan av att vilja använda toalettborsten på ett ställe där den absolut inte har någon som helst hemmahörighet och riva omkring kan göra vem som helst smått galen. Hej Svampinfektion! Känns lite som byteshandel faktiskt – lite Ska vi byta grejor med varann?. En stor tandinfektion mot en liten svampdito! Tja, ny upplevelse helt klart! Skulle kunna tänkt mig att vara utan den. Känner inte att den gör mig till en bättre människa…..

Detta till trots, en ljuvlig lördag här i Happyvardag. Vaknade tidigt och morgonmediterade in soluppgången so to speak. En liten promenad med Milou, långfrulle och så lite inläsning om tidig språkinlärning. Därefter for vi till Åvallen och såg TB debutera i a-laget. Underbart soligt och skönt väder, fotbollskorv för the Little fellow och så några minuters spel för TB. Och han gjorde inte bort sig – inte alls. Oerhört värdefull se-och lärsituation. Hoppas det blir fler sådana. Att få växa med ansvar och uppgift är så värdefullt. Vid hemkomsten fikade vi allesammans – det där tillhör inte vanligheterna, men nybakade muffins från mormor och nybakade kanelbullar från farmor så kan man ju inte låta bli. Nu puttrar en mustig dijonlövbiffsgryta på spisen och till den njuter vi pressad potatis eller Penne. Ikväll blir det ömsom golf och ömsom tysk fotboll för oss. I soffhängets mecka.

Kram Mia

8 thoughts on “Vissa effekter av penicillin….

    • Hahahah, jag har övervägt det. Hehehehe….Ja det är skönt att vara på väg tillbaka. Man blir rätt ödmjuk av att vara sjuk. Kram Mia

  1. Men så dåligt ska du väl inte behöva må av penicillinet? Om det blir en nästa gång av tablettknaprande (vilket vi får hoppas att du slipper) så tycker jag att du ska be om en annan sort. Kram!

  2. Skönt att du mår bättre på vissa sätt iaf… :/ men kan ju inte få allt… 😉
    Kan säga att under senaste graviditeten så funderade jag på om inte elrandborsten skulle kunna ta hand om div klådor… (Kanske är lika bra att jag skriver att tankarna stannade där) Toalettborsten är ju inte heller nån dålig idé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *