Den lille klädterroristen is back…..

Livet på sommaren är bra enkelt, på väldigt många sätt. Inte minst sett ur ett klädperspektiv. Man klarar sig utmärkt med shorts och tischa, flipflops och badkläder, något som Gabriel verkligen älskar. Vad han inte älskar är andra typer av kläder och ni som har hängt här ett tag vet att det där nästan driver hans ömma moder till vansinne. Då vi häromdagen mätte honom och kunde konstatera att det nu bara fattas en skollinjal så har han vuxit ikapp sin mami, stod det naturligtvis ställt utom allt tvivel att hans garderob måste uppdateras. För hur snyggt är det med jeans som hänger på halva vadbenet eller trekvartslånga övertröjor egentligen? Efter moget övervägande beställde jag jeans på nätet, likadana som förra året dvs med dragsko i midjan (det behövs när man är smal som en spagetti. 1.31 lång och precis 20 kg). När paketet kom slet liten Gabriel upp det, tittade med avsmak på jeansen och knölade sedan in dem längst in i sin garderob samtidigt som han om och om igen ifrågasatte: ”Värför har de ingen riktig knäppning med skärp och allt”. Själv mumlade jag mantrat ”Gode Gud giv mig styrka” om och om igen i samma takt. En timme senare börjar han botanisera i sin garderob och det mina vänner, det där kan vara ett väldigt dåligt omen och sluta hur som helst. Ut kommer han med ett par långbyxor med vanlig knäppning och skärp i – de han bara skulle ha i slutet på april och som han sedan samma sekund de blev betalda har dissat totalt. Hoppar i dem, speglar sig och konstaterar ”Utmärkt, riktigt utmärkt för mig. Perfekta ju!” Behöver jag nämna att det är gröna? På den vägen fortsatte kvällen. Han valde nogsamt ut tröja, kallingar och strumpor inför morgondagens (läs dagens) skolfotografering. Och dra på trissor, ungen hoppar i framlagda kläder idag på morgonen och åker till skolan. Jag befinner mig fortfarande i chocktillstånd……

Första jobbedagen är till ända och vi har haft en bra sådan. En skolfotografering kan bli hur stökig som helst, utom när bästa Emelie från Tema Klasskort är i farten. Hon är helt fantastisk!!!! Håller tider, charmar eleverna (och ja, även personalen) och liksom märks inte. Jag fattar inte hur hon gör, men hon gör det jäkligt bra…..Hemgång redan kl.13 eftersom liten Gabriel fortfarande har lite huvudvärk och är trött. TB har legat nedbäddad idag och Gabriel kröp ner som fort vi äntrade hemmet. Lite fika och så altanhäng för mami. Sol i nosen, solglajjorna på näsan och så pannan i djupa veck för att skapa en matutbildning för våra elever. Nästan klar…..Nu är båda grabbarna på benen och ser nog inte fullt så bleka ut om nosen. Ingen (självklart) träning idag, vilket innebär att vi kan njuta middag ihop en måndag. Wow! Det blir hemgjorda grillade högrevsburgare med alla tänkbara tillbehör. Och så lite soffhäng. Hoppas alla vaknar pigga och krya imorgonbitti. Kram Mia

3 thoughts on “Den lille klädterroristen is back…..

  1. Hahaha, åååh vad jag känner igen scenariot du ”spelar upp” för oss. Tack o lov har båda barnen lämnat den perioden bakom sig nu 😉 MEN vad tjusig han blev! Bra kombo där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *